BREAKING: Spinning Racer verdwijnt naar Saudi-Arabië

Er is heel slecht nieuws naar buiten gekomen voor de kermisliefhebbers. De achtbaan Spinning Racer van de Duitse exploitant Bruch verdwijnt naar Saudi-Arabië. Het nieuws hing de laatste week al in de lucht maar wordt nu bevestigd. Hiermee verdwijnt alweer een vaste waarde van de Europese kermissen.

 

Spinning Racer verdwijnt:

Alweer bijzonder slecht nieuws voor de Europese kermisliefhebbers. Opnieuw verdwijnt er een topattractie naar het verre oosten. Dit keer gaat het om de Spinning Racer van de Duitse exploitant Bruch die al sinds 2001 een vaste waarde was op de Duitse kermissen.

Het gaat om een achtbaan met draaiende karretjes die gebouwd werd door het Duitse bedrijf Maurer Rides. Het is de enige achtbaan van dit type en met deze lay-out dat rondreist op de Europese kermissen. De achtbaan bereikt een snelheid van 60 km/u en het parcours is 424 meter lang.

Volgens onze laatste informatie zal de Spinning Racer nog op de kermis van Aken komen die loopt van 11 april tot en met 24 april 2020. Hierna zou deze onmiddellijk vertrekken naar Saudi-Arabië. Momenteel is het nog wachten op de officiële bevestiging dat de Spinning Racer in Aken zal verschijnen.

 

Europese topattracties verdwijnen naar Saudi-Arabië:

Het is de Britse Mellors Group die achter de verhuis van de attractie zit, hij neemt de Spinning Racer mee naar Saudi-Arabië waarop die op de kermissen in het streng gelovige land zullen rondreizen. Eind vorig jaar verdwenen er ook al verschillende grote topattracties compleet onverwacht naar Saudi-Arabië. Mellors kocht ze op vraag van het land allemaal op om de kermiswereld daar te introduceren.

Het waren meer dan 20 topattracties die van de ene op de andere dag hun toerschema onderbraken en verdwenen naar het verre oosten. Onder andere toppers zoals Power Tower 2, Alpen Hotel, Wildwasserbahn, Top Scan, Artistico en Cyber Space verdwenen. Maar het meest pijnlijke was het verdwijnen van de dubbele looping coaster Testrecke.

De kans dat we de attracties ooit nog terug zien is bijzonder klein. Want de eerste kermis van het land, met al deze topattracties, was een groot succes. Deze kermis werd gedoopt tot Winter Wonderland en vond plaats in de hoofdstad Riyadh. De kermis liep van 20 oktober 2019 tot en met 15 januari 2020. Dat nu ook de Spinning Racer naar Saudi-Arabië wordt gehaald, bevestigd het succes van de kermis.

 

Düsseldorf:

Ook voor de kermis van Düsseldorf, de Größte Kirmes am Rhein, is het verdwijnen van de Spinning Racer slecht nieuws. De attractie was namelijk vaste klant op deze grote kermis. Höllenblitz, de grootste mobile indoorachtbaan ter wereld, zal ook al niet naar Düsseldorf komen, deze attractie staat nog een jaar in het Duitse safaripark Serengeti Park.

Verder zal Olympia Looping, de grootste mobiele achtbaan ter wereld, ook al niet aanwezig zijn. Olympia Looping pakt namelijk de plaats in van Testrecke op de kermissen van Hamburg die overlappen met Düsseldorf. Het blijft voorlopig nog heel onduidelijk welke attractie Düsseldorf dit jaar uit haar hoed zal toveren als vervangers voor de attractie die Duitsland verlaten hebben.

 

Bronnen: funfairworldwide, kirmesforum.de