Zwembadgebouw Plopsaqua verrijst in Landen-Hannuit

De bouw van het nieuwste Plopsa-zwemparadijs gaat gestaag voort. Op recente werffoto’s is te zien dat de zwembadhal van Plopsaqua Hannut-Landen vrijwel volledig is dichtgemaakt. Ook binnenin werd er al volop beton gestort en muren gemetseld.

 

Op de grens tussen Vlaanderen en Wallonië bouwt Plopsa aan een nieuw zwemparadijs: Plopsaqua Hannut-Landen. Nadat in december de grondwerken en de staalconstructie van de hal werden afgerond, zijn ze nu druk in de weer om het volledige gebouw dicht te maken. Dat is te zien op recente bouwfoto’s van fanaccount Coaster-Actus.

Op die foto’s is te zien dat de oranje-bruine buitengevel van de hal vrijwel volledig compleet is, buiten enkele grote doorgangen om bouwgerief van binnen naar buiten te verplaatsen. Ook zijn de contouren voor de glazen ruiten naast het 25-meterbad duidelijk zichtbaar. Naast de buitenkant, zijn ze ook druk aan het werk binnenin het zwembadgebouw. Daar zijn reeds enkele muren gemetseld en werd ook al op verschillende plekken beton gegoten voor onder andere de wildwaterbaan en de zwembaden.

 

Net als in Plopsaqua De Panne, zullen ook hier recreatie- en sportfaciliteiten gecombineerd worden en gaat het zwembad fungeren als nieuw stedelijk zwembad voor de steden Hannuit en Landen. Het zwemcomplex gaat zowel een 25-meterbad met acht banen als een instructiebad met vier banen huisvesten. Daarnaast is er uiteraard ook het grote recreatieve gedeelte met onder andere drie glijbanen, een golfslagbad, een wildwaterbaan, bubbelbaden en een buitenzone. Wat volledig wordt gethematiseerd naar Maya de Bij en Bumba.

Plopsaqua Hannut-Landen heeft een totaal prijskaartje van 25 miljoen euro en zou nog dit jaar moeten openen. De opening staat gepland voor komend najaar.

 

 

Foto’s: Coaster-Actus