Mechelen laat Plopsaqua bouwen naast Technopolis

Goed nieuws voor wie van zwemmen en van Studio 100-figuren houdt. De Mechelaars krijgen hun eigen Plopsaqua met een stedelijk zwembad en een waterpretpark in één. De bouw zal doorgaan op een site van 4,8 hectare groot in Mechelen-Zuid.

 

Kabouter Plop, Maya de Bij, Wickie de Viking en tal van andere Studio 100-figuren zullen binnenkort plaats kunnen nemen in het gloednieuwe zwembad van Mechelen. Maandag 27 augustus 2018 werd gemeld dat er een principeakkoord is tussen Technopolis en Plopsa. “Correcter is dat er momenteel onderhandelingen zijn tussen Technopolis en Plopsa om tot een samenwerkingsakkoord te komen. We gaan ervan uit dat deze onderhandelingen tot een positief resultaat leiden”, legt schepen Schroons uit in Gazet van Antwerpen.

Plopsa moet volgens de overeenkomst met SAM (Sport Actief Mechelen) het zwembad maar liefst 28 jaar uitbaten en blijven onderhouden. In Plopsaqua De Panne, het eerste waterpretpark van Plopsa Group, krijgen inwoners een voordeligere prijs voorgeschoteld om het zwembad te betreden. Ook Mechelaars zullen niet genegeerd worden. “De prijzen blijven ongeveer dezelfde als vandaag: 2,5 euro voor minderjarigen en 3 euro voor volwassenen. Enkel indexeren is mogelijk. Daarmee is het nieuwe zwembad één van de goedkoopste in de brede regio. In Lier betaalt een volwassene 6,9 euro, in Leuven 6,5 euro en in Dendermonde 4,5 euro. Met een ticket voor het nieuwe stedelijke zwembad hebben Mechelaars ook gratis toegang tot het waterpretpark”, vertelt Walter Schroons.

Wat geheel anders is dan in Plopsaqua De Panne, is dat het stedelijk zwembad en het waterpretpark fysiek van elkaar gescheiden zijn. “Je zal dus kunnen zwemmen zonder Plopmuziek in een rustige neutrale omgeving”, zegt schepen Koen Anciaux (Open Vld). Daarnaast wordt er ook met clubs rekening gehouden. Er zullen bij het stedelijk zwembad faciliteiten zijn om onder andere waterpolo te beoefenen. Daarnaast worden er tribunes geplaatst.

Wanneer de figuren van Studio 100 zullen intrekken in Mechelen is nog onbekend. Het stadsbestuur wil tegen januari 2019 een besluit.

Foto: Projectgebied (Genomen door Onbekend)


->Het zwart omlijnde is het projectgebied met boven en onder in de gearceerde zone buffergebied. Het blauwe gebied is bos ontstaan in 1775-1850, het rode tussen 1850 en ca. 1930. Het lichtgroene gebied is bos ontstaan na 1930.

 

Bron: GVA
Foto: Plopsaqua