Plopsa groep blijft uitbreiden in Polen

Op 29 september 2018 opende de Plopsa groep voor het eerst een pretpark in Polen. Majaland Kownaty werd meteen een succesverhaal. Door het grote succes besloot men meteen te investeren in heel wat uitbreidingen zoals een houten achtbaan.

 

De Plopsa groep boekt grote successen in Polen. Wat sommigen nog een raar idee vonden toen het eerste Poolse park Majaland Kownaty werd voorgesteld, boekt nu enorm goede resultaten. De groep was er dan ook rotsvast van overtuigd dat dit een succesverhaal zou worden en bleek daarin gelijk te hebben.

Door het grote succes in Kownaty werd meteen na de opening besloten om al te beginnen aan een eerste uitbreiding. Deze uitbreiding kwam er met de houten achtbaan Wilkolak, een creatie van Great Coasters International, welke gebouwd werd naar voorbeeld van Heidi The Ride in De Panne. Nadien werd al meteen aan een volgende uitbreiding begonnen met een Wickie de Viking zone. In deze zone wordt momenteel volop gebouwd aan een Disk’O Coaster van de Italiaanse fabrikant Zamperla en een Splash Battle van Mack Rides. Maar ook na de opening hiervan zal het niet ophouden, er liggen plannen op tafel om in 2021 uit te breiden met een outdoor water speelzone.

Nog meer parken in Polen

Wat in Kownaty lukt, moet ook elders in Polen lukken, moet de groep gedacht hebben, want momenteel is er grond aangekocht in Warschau. Deze grond is een voormalig vliegveld. De Poolse regering zorgde al voor een verbindingsweg en de bouw van het park kan spoedig beginnen. Op de rest van de grond zullen een winkelcentrum en andere recreatieve dingen gebouwd worden.

Majaland Warschau zal grotendeels indoor worden. In de hal zal de theming voornamelijk draaien rond Maja de Bij, Wickie de Viking, Super Wings en Heidi. Op een concepttekening zien we al enkele van de attracties. Zo zal er een Skyfly attractie komen gebouwd door Gerstlauer, een verkeerspark, brandweermolen, Red Baron en een grote draaimolen. Verder zien we ook de typische dansende fonteinen hier terugkomen.

Maar dan zal het nog niet ophouden, de groep heeft nog meer plannen, samen met haar partner Momentum Capital wil men nog een Majaland openen in Gdansk en Katowice.

Bron: Plopsa