Treintjes Iron Gwazi uit Busch Gardens Tampa voorgesteld

Op de IAAPA-beurs die onlangs in Orlando plaatsvond werd het treintje onthuld dat binnenkort over de hybrideachtbaan Iron Gwazi zal razen. Deze achtbaan wordt momenteel in Busch Gardens Tampa gebouwd door Rocky Mountain Construction. Hiervoor werd de duellerende achtbaan Gwazi deels afgebroken.

 

In het Amerikaanse pretpark Busch Gardens Tampa is het Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Construction volop bezig met de ombouw van de duellerende houten achtbaan Gwazi naar de hybrideachtbaan Iron Gwazi. Gwazi werd destijds gebouwd door Great Coasters International. Ze bestond uit de Tiger-kant en de Lion-kant. In 2012 werd de Tiger-kant al gesloten, in 2015 sloot ook de Lion-kant. Na drie jaar stilstand kwam het nieuws dat RMC de achtbaan onder handen ging nemen. Dit bedrijf kennen we ook van de ombouw van Robin Hood naar Untamed in Walibi Holland.

 

 

Iron Gwazi

Iron Gwazi Wordt 62,8 meter hoog, 1242,1 meter lang en zal een topsnelheid behalen van 122,3 km/h. In de baan zullen drie inversies komen. De attractie wordt voorzien van een first drop van 91°, wat het de steilste achtbaandrop maakt van alle hybrideachtbanen in de wereld. Een ritje zal 1 minuut en 50 seconden duren en er zullen 12 airtime momenten zijn.

Iron Gwazi krijgt niet alleen het wereldrecord van steilste achtbaandrop op een hybride achtbaan, het is ook de snelste hybrideachtbaan ter wereld en is samen met Zadra in Energylandia de hoogste hybrideachtbaan ter wereld.

 

 

Meer updates vindt u hier.  

 

 

 

Bron: Busch Gardens Tampa

Foto: CoasterForce