Eerste trackdelen nieuwe achtbaan aangekomen in Fårup Sommerland

In het Deense pretpark Fårup Sommerland zijn de eerste trackdelen voor de nieuwe achtbaan aangekomen. Het gaat om een family boomerang coaster van de Nederlandse fabrikant Vekoma die in 2020 zal openen. De achtbaan krijgt de naam Saven, wat in het Nederlands Zaag betekent.

 

Fårup Sommerland krijgt er na de suspended family coaster “Orkanen”, die opende in 2013, opnieuw een achtbaan bij. De nieuwe rollercoaster krijgt de naam Saven en zal gebouwd worden door de Nederlandse fabrikant Vekoma, die ook de succesachtbaan Orkanen bouwde. Saven wordt net als Orkanen een grote familieachtbaan.

De nieuwe achtbaan wordt een family boomerang coaster die een snelheid zal behalen van 60 km/u. In totaal wordt de rollercoaster 260 meter lang en 24,2 meter hoog. Saven wordt de eerste achtbaan van Fårup Sommerland die zowel voorwaarts als achterwaarts zal gaan, want de trein zal het parcours in beide richtingen afleggen. Saven wordt van hetzelfde type als Tweestryd in Wildlands Adventure Zoo Emmen en Raik in Phantasialand.

 

Ondertussen zijn de eerste trackdelen aangekomen in het park. Het zal nu niet lang meer duren voor de werken de hoogte zullen ingaan. Het is de bedoeling dat de achtbaan opent op 2 mei 2020. Saven wordt de 7de rollercoaster van het park. Hierdoor heeft Fårup Sommerland opnieuw evenveel achtbanen als Djurs Sommerland, het grootste pretpark van Denemarken.

 

Bron: rcdb

Foto: Fårup Sommerland