Fabrikanten » Bouwer in de kijker: Rocky Mountain Construction

 

RMC-logo_zps317476b6
In 2001 wordt Rocky Mountain Construction opgericht door Fred Grubb en Suanne Dedmon. Fred Grubb werkte voorheen als bouwvakker en bouwde custom woningen en zoo exhibities. Het bedrijf werkte voorheen al mee aan de bouw van rollercoasters, water parken, stalen gebouwen, minigolf parcours en go kart tracks.

 

In de jaren 2000 ging  Alan Schilke van  Ride Centerline werken bij Rocky Mountain Construction. Voordien werkte hij voor  Arrow Dynamics (dat later S&S Worldwide werd). Hij ontwierp Tennessee Tornado en X.

 

 

Eind 2011 kondigde Schilke aan dat het bedrijf in 2012 aan twee projecten zou werken, die zouden openen in 2013. Later werd bekend dat het ging over een retrack met de I-Box rail voor The Rattler in Six Flags Fiesta Texas.

 

 

Een nieuwe achtbaan die volledig gebouwd werd door het bedrijf, Outlaw Run in Silver Dollar City. De track technologie die gebruikt werd voor Outlaw Run, die het mogelijk maakt balken hout te draaien, werd ontwikkeld over een verloop van drie jaar. Hierdoor kan Rocky Mountain Construction elementen in hun banen stoppen, die traditioneel niet mogelijk zijn op een houten achtbaan, zoals heartline rolls. Grubb vertelde dat deze technologie gebruikt kan worden in de toekomst voor nog meer nieuwe elementen. Voor de aankondiging van de werken aan Goliath in Six Flags Great America werden opnieuw nieuwe elementen gecreëerd. Deze achtbaan kreeg een dive loop en zero-G.

 

 

In 2013 sloot het bedrijf een contract af met Vekoma, waardoor deze de verkoop van de achtbanen buiten Noord-Amerika regelt.

 

RMC in Europa

Kolmården Wildlife Park uit Zweden heeft de eerste Europese achtbaan van RMC in geopend, in 2016 werd wildfire geopend. Deze achtbaan bevat drie inversies.

 

 

Het bedrijf blijft innoveren, voor Dollywood ontwikkelde het een gelanceerde houten achtbaan. Dit was meteen een wereldprimeur. De naam van de baan is Lightning Rod.

 

Om de grote vraag bij te kunnen houden moet het bedrijf een tweede faciliteit openen die tweemaal zo groot is als hun huidige.

 

Artikel: Bob Van Dyck

Bronnen: Wikipedia, RCDB, Rocky Mountain Construction