Fabrikanten » Bouwer in de kijker: Great Coasters International

Great Coasters International, Inc. oftewel GCI werd opgericht in 1994 door Mike Boodley en Clair Hain, Jr. Boodley werkte voorheen als achtbaanontwerper voor Custom Coasters international en Hain stond er om bekend een geweldig achtbaanbouwer te zijn.

In 1996 bouwde het bedrijf hun eerste achtbaan, Wildcat in Hersheypark.Deze achtbaan bevatte al alle elementen waaraan je een GCI kan herkennen zoals de korte snelle bochten. Wildcat is een achtbaan van 32 meter hoog en 970 meter lang.

 

 

Ook kenmerkend voor GCI zijn de Millenium Flyer treintjes. Deze treinen zijn ontworpen door GCI zelf en worden ook door hen gebouwd.

 

© Bob Van Dyck

 

De eerste Europese baan van deze bouwer was Thunderbird in Powerpark te Finland. Deze opende in 2006. Deze baan is 25 m hoog en 826 m lang, de topsnelheid ligt op 77 km/h.

 

Maar de meesten onder ons kennen hoogstwaarschijnlijk Joris en De Draak beter. Een duellerende achtbaan, beide banen zijn 787 meter lang en 22 meter hoog, de topsnelheid ligt op 75 km/h.

 

 

 

Maar ook het Nederlandse Toverland heeft een pareltje staan van GCI, Troy, die bij de meeste fans bekend staat als een van de beste houten achtbanen van Europa.

 

 

Ook in België heeft GCI met Heide een houten achtbaan gebouwd.

 

Foto’s: GCI, Toverland, Hershey PArk, Themeparkreview, Efteling

Bronnen: Wikipedia, GCI, RCDB