GCI wordt de bouwer van de houten achtbaan in Plopsaland de Panne

Plopsaland opende dit jaar nog maar net PlopsAqua en werkt volop aan het Prinsessiakasteel. Verder investeerde de groep in een glijbaancomplex in Plopsa Coo dat afgelopen weekend officieel geopend werd onder de naam Dino Splash. Verder knapte het park de volledige kermiszone op en investeerde in een nieuwe zweefmolen. Ook in het Duitse Holiday Park zat men niet stil, daar werkte men de wachtrij van Sky Scream volledig af en opende een Sky Fly attractie.

 

Plopsa is een groep die nooit stil zit, binnenkort begint men aan de bouw van het Plopsa hotel en beginnen de werken aan de nieuwe houten achtbaan, die het park zal sieren.

Maandenlang werd halsreikend uitgekeken naar meer nieuws over deze houten achtbaan. Tot Plopsa een foto postte van de goedgekeurde bouwvergunning. Nadien was het opnieuw afwachten op meer nieuws. Dit nieuws kwam er onder de vorm van een bevestiging van het Heidi thema dat de baan zou krijgen.

Een bouwer werd op dat moment nog niet vrijgegeven, maar iedereen dacht in de richting van GCI, de bouwer die ook al in stond voor Joris en de Draak in de Efteling en Troy in Toverland.

Plopsa bevestigd nu ook het gerucht over GCI. Met een foto op de facebookpagina werd bekend gemaakt dat CEO van de groep Steve van den Kerkhof het contract met GCI ondertekende.

 

11745778_1011078438904757_1626207255816913768_n

 

Op de foto merken we een lay-out op, deze lijkt enorm op die van White Lightning, die in 2013 opende in Fun Spot America. De bouw zal na de zomer aanvatten, de nieuwe achtbaan zal ongeveer €5.000.000,00 kosten. Dit wordt voor België de tweede houten achtbaan, in Walibi staat Weerwolf, die gebouwd werd door Vekoma.

 

Bron: Plopsa

Foto: Withe Lightning © Fun Spot America