Dino Splash officiëel geopend in Plopsa Coo

Na enkele maanden bouwen en aankleden werd Dino Splash gisteren feestelijk geopend in Plopsa Coo, het Waalse pretpark uit de Plopsa groep. Dino Splash is een glijbaancomplex met drie verschillende glijbanen, met elk een eigen naam. In twee van de glijbanen kan men tegen elkaar racen, onderaan kan men zelfs de tijden bekijken op een digitaal bord. De derde glijbaan is eentje die we niet vaak eerder zagen in een pretpark. Bij deze vertrek je door een buis, met een transparant gedeelte en kom je uit op een helling waarbij je eerst enkele meters omhoog gaat vooraleer je over een laatste heuvel naar de eindstreep gaat.

 

De nieuwe attractie werd al glijdend voor geopend verklaard door  de CEO van de Plopsa Group Steve Van den Kerkhof, Studio 100 aandeelhouder Hans Bourlon en de burgemeester van Stavelot, Thierry de Bournonville. Volgend op de directieleden betraden enkele BV’s de glijbaan. Jean-Marie Pfaff was alvast laaiend enthousiast en schoof onmiddellijk terug aan voor een tweede ritje. Wendy Van Wanten en haar Franske mochten ook plaats nemen in een bootje, ook zij waren dolenthousiast over de nieuwigheid. Wendy vertelde dat ze grote fan was van de Plopsa parken en deze ook meermaals bezocht met haar kroost.

De parkmanager van Plopsa Coo, Jean-Luc Bertrand, testte de attractie uiteraard ook uit. Hij vind het vooral belangrijk dat de attractie een mooie aanvulling is op het aanbod. “Het natuurlijke decor van het park en het avontuurlijke thema van de glijbaan passen perfect samen.”

De allereerste reacties die we konden opvangen, van de genodigde bezoekers, oud en jong waren enkel maar positief. Dolenthousiast schoof iedereen meteen aan voor een tweede ritje, zelfs een derde, een vierde….

Ook wij van TPF kunnen enkel maar beamen wat al die testpersonen ons al vertelden. Dit is een zeer leuke uitbreiding voor het park. Een uitbreiding waar de ganse familie van kan genieten.

Het thema lijkt atypisch voor een Plopsa Park, maar men slaagde er in dit perfect te doen samensmelten met de omgeving en de andere figuurtjes in het park. Aan die figuurtjes werd sinds kort ook Heidi toegevoegd. De beelden uit deze reeks zijn terug te vinden op de doorloopweide, een perfecte setting voor figuurtjes, tussen de geitjes in de bergen.

Tijdens de opening maakten we ook kennis met twee nieuwe parkmascottes. Voortaan zullen er enkele dino’s door het park wandelen, die maar al te graag met de bezoekers op de foto gaan.