Kentucky Kingdom opent Storm Chaser in 2016

Kentucky Kingdom, beter bekend als Six Flags Kentucky Kingdom, sloot vijf jaar geleden haar deuren voor het publiek. Six Flags kreeg geen deal meer rond met de Kentucky State Fair Board en vond het ook niet meer de moeite om nog tijd en geld in het park te stoppen. Vier jaar lang stond het park leeg en werden de attracties overwoekerd door planten. Dit veranderde vorig jaar toen Ed Hart, voormalig directeur van het park tot en met 1997, het heft in eigen handen nam en er alles aan deed om het park terug nieuw leven in te blazen.

 

Onlangs heropende T3, een SLC van Vekoma, in het park met een nieuw kleurtje en nieuwe treinen van Kumbak. De Rapid River “Raging Rapid River Ride” werd volledig opgeknapt, evenals de Enterprise van HUSS. Nieuwe attracties werden er volop gebouwd zoals een 4D-Cinema, een vrije val toren, “Lightning Run” (een achtbaan met zeer veel airtime), een Star Flyer, een 360° draaiende looping Frisbee, een ballonnenritje en vliegende fietsen. Meer over de vernieuwingen kan u hier lezen.

 

Nieuw project.

 

Lola en Stella waren jarenlang een gestoord achtbaan duo, samen zorgden ze voor vele ritjes die al racend afgelegd werden. Deze zusjes waren terug te vinden in het park als de duelerende houten achtbaan Twisted Twins.

Twisted Sisters opende in 1998 en veranderde in 2001 van naam in Twisted Twins. De achtbaan werd gebouwd door Custom Coasters international in samenwerking met Martin & Vleminckx. Sinds 2007 was de achtbaan gesloten en hoopten de fans op een snelle heropening.

Onlangs vertelden we u dat er hardnekkige geruchten de ronde deden over een Iron Horse behandeling voor deze zusjes, nu kwam er ook een officiële bevestiging.

 

 

Beide banen zullen herleid worden naar een geheel en heel wat unieke elementen bevatten die Rocky Mountain Construction op nog geen enkele andere baan gebruikte.

 

  • barrel roll down drop: een inversie in de eerste drop van de achtbaan, een soort van kurkentrekker.
  • 140 degree stall, een bocht met een banking van maar liefst 140 graden
  • off axis airtime , een airtime heuvel met snelle richtingswissel waarbij de banking naar de buitenkant van de baan verloopt
  • corked roll, opnieuw een soort kurkentrekker, ditmaal verwerkt na een extreme airtime heuvel
  • Trick track double up, een snelle, dubbele airtime heuvel

 

De achtbaan zal een slordige $15 miljoen kosten en zal haar berijders trakteren op een ritje aan hoge snelheid en hopen airtime.