Pretparkgroep SeaWorld Parks & Entertainment verandert van naam

De pretparkengroep SeaWorld Parks & Entertainment is van naam veranderd. Voortaan gaat de groep door het leven als United Parks & Resorts. De groep bevat pretparken van verschillende merken zoals SeaWorld, Bush Gardens en Sesame Place.

 

SeaWorld Entertainment, het toonaangevend pretpark- en entertainmentbedrijf, kondigde aan dat het zijn naam veranderd heeft in United Parks & Resorts. De nieuwe naam verenigt beter het portfolio van zeven verschillende merken met in totaal 13 parken in de Verenigde Staten en Abu Dhabi.

De naamswijziging heeft alleen gevolgen voor de naam van het moederbedrijf SeaWorld Entertainment. De bekroonde parken van het bedrijf behouden hun parknamen. Het gaat over: SeaWorld, Busch Gardens, Discovery Cove, Sesame Place, Water Country USA, Adventure Island en Aquatica.

“Onze nieuwe bedrijfsnaam, United Parks & Resorts, geeft beter weer dat we een diverse verzameling van parkmerken en ervaringen zijn en zullen blijven. Al onze iconische parken, waaronder de vier SeaWorld-parken in Orlando, San Antonio, San Diego en Abu Dhabi, blijven opereren onder dezelfde namen die onze gasten kennen en waar ze van houden. Wat ook onveranderd blijft is onze diepe toewijding aan het creëren van ervaringen die ertoe doen voor onze gasten en hen inspireren om te helpen bij het beschermen van dieren en de wilde wonderen van de wereld,” zei Marc Swanson, Chief Executive Officer van het bedrijf.

Het bedrijf heeft 12 parklocaties in de Verenigde Staten en het 13e park, SeaWorld Abu Dhabi, werd in 2023 geopend in de Verenigde Arabische Emiraten.

 

Investeringen:

Omdat de voornaamste aantrekkingskracht van SeaWorld, de orka’s, controversieel zijn geworden en het bedrijf hier alsmaar meer en meer afstand van neemt, voelt het zich genoodzaakt om te investeren in nieuwe aantrekkingskrachten. Daarom heeft het bedrijf sinds 2015 een indrukwekkend investeringsritme opgelegd bij al haar parken en verschijnt de ene na de andere nieuwe attractie.

Zo opende Busch Gardens Williamsburg Tempesto in 2015 en InvadR in 2017. In 2022 volgende Pantheon en in 2023 DarKoaster. Ook in Busch Gardens Tampa zijn er heel wat nieuwe investeringen, want daar opende Cobra’s Curse in 2016 en Tigris in 2019. In 2022 volgde Iron Gwazi en in dit jaar zal Phoenix Rising openen.

In SeaWorld Orlando opende Mako in 2016 en Ice Breaker opende in 2022. Daar bleef het niet bij want in 2023 opende Pipeline the Surf Coaster en dit jaar opent Penguin Trek. SeaWorld San Antonio opende dan weer Wave Breaker: The Rescue Coaster in 2017 en Texas Stingray in 2020. Daarnaast zal het park in 2025 een dubbele familieachtbaan openen. SeaWorld San Diego opende in 2017 Electric Eel en in 2019 Tidal Twister. Emperor opende in 2022 en in 2023 volgde Arctic Rescue.

Ook in Sesame Place wordt geïnvesteerd, want het park in Pennsylvania kreeg er in 2018 voor het eerst in 20 jaar een nieuwe achtbaan bij. Daarnaast opende in 2022 Sesame Place San Diego, het tweede pretpark van dit merk.

 

Bron: United Parks & Resorts.