Nieuwe achtbaan Midnight Flyer volledig opgebouwd bij Santa’s Village

Het Amerikaanse pretpark Santa’s Village, gelegen in Jefferson, heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan de bouw van hun nieuwe achtbaan Midnight Flyer. Onlangs werd hiervan het laatste trackdeel geïnstalleerd.

 

Met Midnight Flyer opent Santa’s Village een gloednieuwe achtbaan van de Nederlandse fabrikant Vekoma. Enkele weken geleden plaatste men het laatste trackdeel en nu is het wachten op de aankondiging van een openingsdatum.

De werkzaamheden verliepen vlot volgens het park, ondanks de soms gure weersomstandigheden. Zo bouwde men voort terwijl er een heel pak sneeuw lag. 

 

Midnight Flyer is van het type Family Coaster, model Horus. De baan is 12,5 meter hoog en 350 meter lang. Het treintje zal een snelheid behalen van 40 km/u. Van deze variant van Vekom’s Family Coaster is er nog geen enkel exemplaar operationeel. Er zullen nog twee andere parken dit type in 2024 openen, namelijk: Six Flags Qiddiya en het Mexicaanse VidantaWorld.

Midnight Flyer vervangt de oude achtbaan Rudy’s Rapid Transit Coaster, die aan het einde van 2023 gesloten werd.

 

 

Bron en foto: Santa’s Village