Tigris in Busch Garden Tampa geopend

Busch Garden Tampa heeft hun nieuwste achtbaan Tigris geopend. Tigris is een triple-launch coaster van het type Sky Rocket II, gebouwd door Premier Rides. De achtbaan is daarmee de hoogste gelanceerde achtbaan van Florida.Na de opening van de spinning coaster Cobra’s Curse in 2016 opent Busch Gardens Tampa Bay dit jaar, voor haar 60e verjaardag, Tigris, vernoemd naar de kattensoort Panthera Tigris. De nieuwe achtbaan is een triple-launch coaster van het type Sky Rocket II, gebouwd door de Amerikaanse fabrikant Premier Rides. Het is daarmee de negende installatie van het model. Het achtbaantype werd in 2015 ook in het zusterpark Busch Gardens Williamsburg gebouwd onder de naam Tempesto. In Europa kennen wij het type achtbaan van Sky Scream in het Duitse Holiday Park.

 

Tigris wordt driemaal gelanceerd, tweemaal voorwaarts en eenmaal achterwaarts. De baan heeft een tracklengte van 263 meter. Met een hoogte van 45,7 meter is de baan de hoogste gelanceerde achtbaan van Florida. Ze haalt een topsnelheid van net geen 100 km/uur.
Naast de drie lanceringen heeft Tigris één inversie en een non inverting loop.

Ondertussen is het park ook volop bezig met de RMC-conversie van Gwazi. Deze vernieuwde achtbaan zou in 2020 moeten openen.