SeaWorld Orlando heeft Pipeline The Surf Coaster geopend

In SeaWorld Orlando is de nieuwste generatie stand-up coaster geopend. Pipeline: The Surf Coaster is de eerste achtbaan van het type Surf Coaster uit het assortiment van B&M.

 

Pipeline: The Surf Coaster werd gebouwd door het Zwitserse bedrijf Bolliger & Mabillard. De baan werd geïnspireerd op de kracht van de oceaan en het zeeleven en vooral het gevoel dat je krijgt bij het surfen. De eerste gelukkigen die plaats mochten nemen waren de abonnementhouders van het park. Andere bezoekers moeten nog geduld hebben tot het einde van de maand.

 

Pipeline – The Surf Coaster

Pipeline – The Surf Coaster is een zogenaamde Surf Coaster. Dit is een doorontwikkeling van de Stand Up Coaster die ondertussen uit vele parken aan het verdwijnen is. Bij de Surf Coaster staan de bezoekers dus ook recht tijdens de rit, maar de stoeltjes zijn zo ontworpen dat ze op en neer bewegen.

De rit begint met een lancering, door middel van een LSM aandrijving. De lancering brengt je naar een snelheid van 96,6 km/u. De baan heeft een hoogte van 33,5 meter en een lengte van 899,2 meter. Er zit ook één inversie in de baan verwerkt, namelijk een corkscrew.

Bron en foto: Sea World Orlando