SeaWorld San Diego opent nieuwe achtbaan Arctic Rescue

Het Amerikaanse SeaWorld San Diego opende haar nieuwe achtbaan Arctic Rescue. Dit is een Family Launched Coaster met maar liefst drie lanceringen. Voor de bouw werd beroep gedaan op het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides

 

Na maanden van bouwwerken en testritten, opende op 2 juni de achtbaan Arctic Rescue in SeaWorld San Diego. Het gaat om een Family Launch Coaster die gebouwd werd door het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides. Bezoekers nemen plek in een treintje dat er uit ziet als Jet Ski’s.

 

 

Arctic Rescue heeft een maximale snelheid van 64,4 km/u en een lengte van 853,4 meter. Het treintje wordt tot driemaal toe gelanceerd door middel van een bandenlancering.

 

Catapult Falls

Artic Rescue is trouwens niet de enige nieuwe attractie dit jaar in het park. Tegen de zomer opent ook een grote nieuwe waterattractie, die eveneens door Intamin gebouwd wordt.

Catapult Falls wordt dus de allereerste boomstamattractie met een lancering. Zelf noemt men dit type een Flume Coaster. Wie plaatsneemt in het bootje zal de rit beginnen met een lancering aan ongeveer 33 kilometer per uur, om zo over een airtimeheuvel gestuurd te worden. Vlak voordat men aan de hoogste drop begint wordt het bootje omhoog getild door een speciale lift. Hierna volg een steile drop van 53°, wat vergelijkbaar is met die van Chiapas in Phantasialand.

 

Bron en foto’s: SeaWorld San Diego