‘Tidal Twister’ bijna klaar voor opening in SeaWorld San Diego

Het Amerikaanse SeaWorld San Diego legt de laatste hand aan hun nieuwe attractie voor 2019: Tidal Twister. De trein wordt momenteel op de baan geplaatst, zodat testritten kunnen plaatsvinden voor de opening op 24 mei.

 

SeaWorld San Diego pakt dit jaar uit met een Skywarp Horizon van de Amerikaanse bouwer Skyline Attractions: Tidal Twister. Deze achtbaan heeft een eenvoudige achtvormige lay-out met een airtime heuvel in het midden en daaronder een in-line twist. De baan is amper 97,5 meter lang met een hoogte van 6,7 meter en behaalt een topsnelheid van 48.3 km/h. Op de baan staat één lange trein met langs de twee uiteinden plaats voor telkens 16 personen, goed voor 32 personen per rit. Doordat de bezoekers plaatsnemen op de uiteinden van de trein, lijkt het alsof ze gaan duelleren met elkaar.

Nu zijn er foto’s opgedoken van de volledig afgewerkte paarse baan. Verder zijn ze begonnen met de installatie van de trein, die vorig jaar werd voorgesteld op de IAAPA beurs, zodat de eerste testritten bijna kunnen plaatsvinden.

Skywarp

De Skywarp Horizon is een lage variant van Skyline Attractions hun Skywarp-model dat vorig jaar gelanceerd werd in Six Flags Discovery Kingdom. Deze baan is 19 meter hoog en 110 meter lang en bevat twee inversies met een maximale snelheid van 56,3 km/h.

 

Tidal Twister opent op 24 mei officieel voor het publiek en ook in 2020 kunnen bezoekers van SeaWorld San Diego uitkijken naar een nieuwe achtbaan. Dan pakt het park immers uit met een spectaculaire Dive Coaster van de Zwitserse fabrikant B&M, genaamd Mako.

 

Bronnen: SeaWorld San Diego, rcdb.com