Achtbaan Penguin Trek compleet in SeaWorld Orlando

SeaWorld Orlando opent volgend jaar de nieuwe familieachtbaan Penguin Trek. De afgelopen maanden werd er druk gebouwd in het Antarctische gebied van het park. Inmiddels staan alle baandelen overeind. Het wordt de achtste achtbaan van het park.

 

Voor het derde jaar op rij zal het Amerikaanse park SeaWorld Orlando een nieuwe achtbaan openen. Voorheen opende het park reeds Ice Breaker in 2022 en de staande achtbaan Pipeline the Surf Coaster in 2023. Met Penguin Trek wordt een derde achtbaan aan het rijtje toegevoegd.

Op een overzichtsfoto van Midway Mayhem is te zien dat alle onderdelen op zijn plaats staan. Het park kan nu de zone beginnen af te werken en beginnen met de eerste testritten.

 

Het park ging voor Penguin Trek in zee met Bolliger & Mabillard. De baan zal twee LSM-lanceringen krijgen die het treintje tot een topsnelheid brengt van 69,2 km/u. De totale lengte van de baan is 920,5 meter. De trein wordt vormgegeven als sneeuwscooters.

De rit zal doorheen het pinguïnverblijf van het park verlopen. De passagiers gaan op een onvergetelijke expeditie die hen door de Antarctische wildernis katapulteert. Terwijl ze in de schoenen van onverschrokken onderzoekers stappen, navigeren ze in een unieke sneeuwscooterauto over de ijskoude uitgestrektheid. Hierbij ontsnappen ze ternauwernood aan de klauwen van een ijsgrot.

 

Bron en foto: Midway Mayhem