Eerste houten achtbaan van Vietnam komt tot leven in Sun World Hon Thom Nature Park

De eerste onride-beelden van de allereerste houten achtbaan van Vietnam zijn een feit. In Sun World Hon Thom Nature Park maakt Roaring Timbers haar eerste ritjes. Deze baan, die gebouwd werd door het gerenommeerde Amerikaanse bedrijf Great Coasters International, opende enkele dagen geleden.

 

De allereerste houten achtbaan kwam onlangs echt tot leven door het maken van haar eerste ritjes, waarvan meteen ook een eerste onride-video verscheen. Deze achtbaan werd gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Great Coasters International, dat we dichter bij huis ook kennen van achtbanen als Heidi The Ride (Plopsaland De Panne), Troy (Toverland), Joris en de Draak (Efteling) en Wodan (Europa Park). 

 

Het ontwerpen van de baan werd gedaan door het Amerikaanse bedrijf Skyline Design, LLC. Roaring Timbers heeft een maximale hoogte van 29 meter en een baanlengte van 853 meter doorheen het heuvelachtige terrein van Hon Thom. De lay-out bestaat uit een goede portie airtimeheuvels en leuk bochtenwerk, inclusief een 90° gebankte wave turn tegen het einde van de rit.

Sun World Hon Thom Nature Park

Het park is een compleet subtropisch resort en groot waterpark, gelegen in Hon Thom, een klein eilandje helemaal in het zuiden van de toeristische trekpleister Phú Quốc. Om het eiland te bereiken, is er een 7,9km lange kabelbaan aangelegd (de langste non-stop kabelbaan ter wereld). Het resort draait voornamelijk rond verscheidene wateractiviteiten en het grote Sun World Aquatopia Water Park.

 

Bron en foto’s: VHCoasters, RCDB