Uitgelicht: Heidi The Ride – Plopsaland De Panne

Met Heidi The Ride opende Plopsaland De Panne de tweede bestaande houten achtbaan van België. De Amerikaanse bouwer GCI stond voor de bouw in. Rond Heidi The Ride ontstond het themagebied Heidiland, dat volledig in het teken staat van het gelijknamige tekenfilmfiguurtje.

 

 

Heidi The Ride, opende in 2017, een jaartje later dan gepland, door problemen met de milieuvergunning van het park. Een nieuwe milieuvergunning zorgt er tevens voor dat deze achtbaan tijdens nocturnes moet sluiten om 19 uur, om zo geen geluidshinder te veroorzaken voor de buurtbewoners.

In 2015 werd al begonnen aan de bouw van deze houten achtbaan. In 2016 werd de baan voltooid, maar bleef ongeopend in het park staan. Met de komst van Heidi The Ride veranderde het volledige uitzicht van het park. De achtbaan kan al gezien worden vanop de parking en vanuit het hele park.

Voor de bouw van deze achtbaan werd beroep gedaan op de Amerikaanse bouwer Great Coasters International. Heidi The Ride heeft een hoogte van 22 meter en een lengte van 618 meter, goed voor een snelheid van 71 km/h. De twee treintjes bieden plaats aan twaalf personen, waardoor een theoretische capaciteit van 635 personen per uur behaalt kan worden.