Energylandia toont eerste onride van Choco Chip Creek

Dat er geen eind lijkt te komen aan de uitbreidings(waan)zin van het Poolse pretpark Energylandia wisten we al langer. Het park zal dit jaar twee nieuwe achtbanen openen van de -inmiddels toch wel- hofleverancier Vekoma. De achtbanen zullen opereren in een nieuwe themazone, namelijk Sweet Valley. Energylandia deelde onlangs via sociale media een eerste POV van de grootste van de twee nieuwe achtbanen, namelijk Choco Chip Creek.

 

Terwijl het Poolse park nog bedekt is onder een dun laagje sneeuw maakt Choco Chip Creek haar eerste volledige testritten. Naar goede gewoonte deelt het park deze informatie met hun fans, en deelden ze deze prachtige beelden maar al te graag met de wereld. Deze achtbaan is maar liefst 1.200 meter lang en bereikt een topsnelheid van 55 km/u. De maximale hoogte bedraagt 16,5 meter.

 

De tweede nieuwe achtbaan die zal openen in Sweet Valley zal door het leven gaan als Honey Harbour. Door de toevoeging van deze twee nieuwe achtbanen zal het park beschikken over maar liefst 19 opererende achtbanen. Er is maar één pretpark ter wereld met meer operationele achtbanen, en dat is Six Flags Magic Mountain in de Amerikaanse staat Californië. Daar zal dit jaar de 21ste achtbaan van het park geopend worden met Wonder Woman Flight of Courage.

 

Bron: Energylandia, RCDB