Fotoalbum: Babyland-Amiland – juli 2021

Op 19 juli 2021 bezochten Themeparkfreaks Bob en Benjamin het Franse pretpark Babyland-Amiland. Het is best mogelijk dat er bij het horen van deze parknaam nog niet meteen een belletje gaat rinkelen, maar dat zou het eigenlijk wel moeten doen. Het park wordt namelijk gekenmerkt door een zeer bijzondere geschiedenis. In het park zijn er naast springkastelen en andere kinderattracties ook een reuzenrad en twee operationele achtbanen terug te vinden.

 

In Babyland-Amiland kunnen achtbaanliefhebbers een ritje maken op een Big Apple (Grosse Pomme) en een SBF Visa Spinning Coaster (Bûche Dansante), maar de meest bijzondere achtbanen van het park zijn de achtbanen die er niet operationeel zijn. De twee niet-operationele achtbanen zijn van de constructeur Schwarzkopf, waarvan er één over de kermissen heeft gereisd (Jet) en de andere is zelfs nog afkomstig uit Walibi Belgium (Jumbo Jet).

In 2020 bevestigde het pretpark nog dat Jet te koop staat en in de toekomst vervangen zal worden door een nieuwe achtbaan. Het lot van de Jumbo Jet uit Walibi Belgium is zelfs nog onduidelijker. Deze achtbaan werd nooit opgebouwd in Babyland-Amiland en ligt inmiddels al geruime tijd in opslag bij het park.

Babyland-Amiland blijft echter verder bouwen aan de toekomst. Naast de komst van een nieuwe achtbaan maakt het park zich ook klaar voor een nieuwe themazone met daarin een nieuwe hoge zweefmolen.

Om meer te weten te komen over de geschiedenis van dit park verwijzen we graag naar onze pagina Babyland-Amiland: Het ongekende voormalige Walibi-pretpark.