Babyland-Amiland vervangt Jet coaster door Mine Train

Het Franse pretpark Babyland-Amiland, gelegen nabij de hoofdstad Parijs, zal in de nabije toekomst uitpakken met een gloednieuwe achtbaan. Deze komt er ter vervanging van de Jet coaster die in 2018 werd aangekocht, maar nooit operationeel werd door het ontbreken van technische onderdelen.

 

Babyland-Amiland gelegen in Saint-Pierre-du-Perray, niet ver van de Franse hoofdstad Parijs, zal binnenkort uitpakken met een gloednieuwe achtbaan. Het nieuws werd door het park bevestigd aan de redactie van Themeparkfreaks.

 

Verkoop Jet coaster:

Alles draait eigenlijk rond de achtbaan Jet. Dit is een Jet Star van de legendarische fabrikant Schwarzkopf die jarenlang rondreisde op de kermissen. Babyland-Amiland kocht in 2018 de rollercoaster over van de Franse exploitant Lapère, maar bouwde deze nooit volledig op wegens het ontbreken van enkele onderdelen.

“Deze attractie zal niet meer actief zijn door technische redenen. Ze is bedoeld om verkocht te worden”, laat Babyland-Amiland weten in een reactie aan onze redactie. Het goede nieuws voor ons is dat de zeldzame Schwarzkopf-achtbaan dus mogelijk nog gered zal worden.

Mine Train coaster:

Het park laat eveneens weten een nieuwe attractie op het oog te hebben ter vervanging van Jet. “We hebben een nieuwe mijntrein attractie gekocht ter vervanging van Jet”, reageert het park. De achtbaan zou er al wel eens snel kunnen zijn, al speelt de huidige situatie met het coronavirus niet in het voordeel van het park. “Deze mijntrein achtbaan komt er in de vrij nabije toekomst, afhankelijk van de resultaten, maar COVID-19 heeft niets vereenvoudigd”, klinkt het.

Er zijn twee fabrikanten die een rollercoaster in het assortiment hebben met de naam Mine Train. De Nederlandse fabrikant Vekoma is de bekendste met exemplaren als Big Thunder Mountain in Disneyland Paris, Colorado Adventure in Phantasialand en Calamity Mine in Walibi Belgium.

Ook de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group heeft een type achtbaan dat Mine Train heet. Het gaat hier over een veel kleinere achtbaan die bestaat uit een parcours in een achtvorm. De kans lijkt erg klein dat het over zo’n achtbaan zou gaan, want sinds 2018 heeft Babyland-Amiland al een gelijkaardige coaster in haar park met Bûche Dansante.

Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn dat de Mine Train verwijst naar de thematisering. Heel wat rollercoasters in Frankrijk hebben de naam “Train de la Mine”. Meestal gaat het hier over achtbanen met een custom lay-out van de Franse fabrikant Soquet. Uiteraard kunnen dergelijke achtbanen door bijna iedere fabrikant gebouwd worden.

Bron en foto’s: Themeparkfreaks