Nieuwe zweefmolen voor Adventure Cove in Drayton Manor

Drayton Manor, gelegen nabij het Engelse Birmingham, heeft de nieuwe attractie bekendgemaakt voor haar nieuw themagebied Adventure Cove. Een zweefmolen, met de naam Wave Swinger, wordt momenteel opgebouwd op de plek van de voormalige loopingachtbaan G-Force. De opening volgt later dit jaar.

 

Het Engelse pretpark Drayton Manor kondigde enkele maanden geleden aan dat men een groot deel van het park aan het omtoveren is tot Adventure Cove. Het nieuwe themagebied, dat gefaseerd opent doorheen dit seizoen, staat volledig in teken van een kleurrijk en vrolijk kustdorpje, waarbij alle attracties in het gebied een kleurrijke metamorfose ondergaan, waaronder ook de Stand-Up Coaster Shockwave. Bij de aankondiging werd meteen ook een nieuwe attractie voor het gebied geteased op de plek waar de voormalige achtbaan G-Force te vinden was. Nu heeft Drayton Manor de nieuwe attractie ook officieel voorgesteld: een gloednieuwe zweefmolen Wave Swinger. Deze werd gebouwd door Zierer

Zoals te zien is op de concept art, gaat de zweefmolen perfect aansluiten bij het thema van Adventure Cove met de felle kleuren en hints naar de mariene omgeving die het gebied moet uitstralen. “Deze spannende ritervaring laat ja rondzweven terwijl je de frisse zeebries in je haar voelt”, zo staat er op de website van het park te lezen. Naast de komst van de nieuwe zweefmolen werd eerder ook al bekendgemaakt dat de Rapid River-attractie haar doorstart maakt in Drayton Manor, na een dodelijk ongeluk dat plaatsvond in 2017. Ook wordt aan het themagebied een nieuwe speeltuin Tidal Twisters toegevoegd voor de allerkleinsten.

Drayton Manor werd vorig jaar overgenomen door de Belgische Looping Group, die meteen besliste enkele investeringen door te voeren in het park. Deze investeringen moeten meer inzetten op het familiale karakter dat het pretpark wil uitstralen. De bouwwerkzaamheden aan de nieuwe zweefmolen en de vernieuwingen aan de wildwaterbaan zijn momenteel druk aan de gang. De opening van beide attracties staat gepland voor later deze zomer.

 

Bron en foto’s: Drayton Manor