Drayton Manor kondigt nieuw themagebied aan met Rapids-attractie

Het Engelse pretpark Drayton Manor is nog maar net overgenomen door de Looping Group, maar pakt nu al uit met haar eerste grote verandering. Het gebied rond de stand-up achtbaan ShockWave krijgt een nieuwe naam en thema: Adventure Cove. Het onsamenhangend gebied kreeg deze winter een fris nautische thema en krijgt er in de loop van het jaar een (vernieuwde) attractie bij: een River Rapids-attractie.

 

Enkele jaren geleden, in 2017, vond er in het Engelse Drayton Manor op de toenmalige Splash Canyon Rapids een dodelijk ongeval plaats. Een 11-jarig meisje belande in het water en overleed later aan haar verwonding in het ziekenhuis. Ook al was er technisch gezien niets mis met de attracties, werd toen toch besloten om de attracties voor onbepaalde tijd te sluiten. Het ging de jaren nadien steeds slechter met het park op financieel vlak en er dreigde zelfs een faillissement, totdat vorig jaar de Belgische Looping Group het park overnam. Deze hebben nu beslist om het gebied rondom de Stand-Up achtbaan ShockWave nieuw leven in te blazen onder de naam Adventure Cove. Dit is de eerste reeks van investeringen van de Looping Group met als doel meer te focussen op de familie-doelgroep.

©Drayton Manor

 

Adventure Cove wordt een fris gebied met een maritieme sfeer dat gekenmerkt wordt door felle kleuren en een cartoon stijlgegeven havenstadje. Naast de reeds bestaande attracties ShockWave, waterattractie Stormforce 10, frisbee-attractie Maelstrom en de vliegtuigmolen Air Race zullen er ook enkele nieuwe attracties te vinden zijn in het gebied. De grootste daarvan wordt ongetwijfeld de (nieuwe) Rapid River. Het ziet er naar uit dat het park niet alleen het uiterlijk van de oude attractie sterk onder handen heeft genomen, maar ook nieuwe boten heeft besteld. De oude boten maken plaats voor gloednieuwe varianten, met hogere en meer gesloten zijkanten zodat een ongeluk als in 2017 zeker niet meer kan voorvallen. Het park heeft nog niet bevestigd wie de nieuwe boten gaat leveren, maar ze doen vooral denken aan de nieuwe generatie Rapid River-bootjes van Intamin Amusement Rides, zoals deze op Infinity Falls in SeaWorld Orlando.

Het nieuwe Adventure Cove gaat in fases openen, beginnende bij de opening van het park op 12 april. De Rapids Ride opent hoogstwaarschijnlijk later in het jaar, samen met enkele attracties die momenteel nog niet zijn bekendgemaakt.

 

Bron en foto’s: Drayton Manor