Dodelijk ongeval in Drayton Manor

Een waterattractie in Drayton Manor in het Verenigd Koninkrijk werd deze namiddag gesloten nadat een 11-jarig meisje gewond raakte. Het meisje belandde in het water in de attractie “Splash Canyon Rapids” en moest per helikopter naar het ziekenhuis gebracht worden. Kort nadat ze aangekomen was in het ziekenhuis werd bevestigd dat het meisje overleden is aan haar verwondingen.

Splash Canyon is een rapid river waarbij je met ronde bootjes een wildwatertochtje maakt. Deze attractie is geopend in 1993. De hulpdiensten waren snel ter plaatste en ook de medewerkers van het park zelf hebben alles in het werk gesteld om het meisje zo snel mogelijk te helpen. Dit mocht jammer genoeg niet baten.

Dit is jammer genoeg niet het eerste incident op een rapid river. In Dreamland Australie stierven er eind vorig jaar nog 4 mensen na een ongeluk in een wildwaterbaan. Ook in de Rapid River (La Descente du Styx) van Parc Astérix stierf er een kind in 2006 nadat het in het water terecht kwam. In El Rio Grande in Walibi Holland verloor een meisje haar voet nadat ze vast kwam te zitten tussen het optakelsysteem van de boten.

 

Foto’s van het ongeluk kan je hier bekijken.

 

Bron: bbc // Foto: draytonmanor