Drayton Manor start met voorbereidingswerken voor nieuwe uitbreiding

Drayton Manor is een Brits pretpark gelegen in het Engelse graafschap Staffordshire. Het pretpark verwijderde afgelopen jaar haar voormalige looping achtbaan G-Force en momenteel zijn de voorbereidingswerken aan de gang voor een nieuwe uitbreiding.

 

Het Britse pretpark Drayton Manor werd afgelopen zomer overgekocht door de Looping Group. De nieuwe eigenaar investeerde meteen in een vernieuwde zone rond de Stand Up achtbaan Schockwave en de rapid river Splash Canyon Rapids. Deze laatste attractie was al sinds 2017 gesloten en zal nu heropend worden met nieuwe boten en passend in het nieuwe thema Adventure Cove.

Maar ondertussen is het pretpark ook van start gegaan met de volgende bouwwerkzaamheden. Deze vinden plaats op de voormalige locatie van de looping coaster G-Force die in januari vorig jaar verwijderd werd maar al sinds 2018 niet meer in werking was. Momenteel wordt het stuk grond bouwklaar gemaakt zodat er nieuwe attractie(s) opgebouwd kunnen worden. Het pretpark maakte nog niet bekend wat ze zullen gaan bouwen op het vrijgekomen stukgrond. Ook is het nog niet duidelijk of er 1 grote attractie komt of meerdere kleinere attracties.

G-Force werd in 2005 gebouwd door de Duitse fabrikant Maurer Rides. De achtbaan was van het model X-Car en had als meest speciale element een liftheuvel die overging in een looping. De rollercoaster behaalde een snelheid van 70 km/u en was 25 meter hoog. Het parcours van 385 meter bevatte 3 inversies. Eind 2018 werd de achtbaan gesloten, maar heropende niet meer in 2019. Even later werd de achtbaan te koop aangeboden op het internet en in januari 2020 werd de rollercoaster afgebroken, wat er mogelijks op wijst dat deze ondertussen een nieuwe eigenaar gevonden heeft.

 

 

Foto’s: TPA Vlogs