Labyrinthe Aventure opent eerste achtbaan

Het Zwitserse pretparkje Labyrinthe Aventure heeft een achtbaan geopend. Het bijzondere van de achtbaan is dat de bezoekers zelf voor de aandrijving van de rollercoaster moeten zorgen en dat het een Chinese fabrikant is die de achtbaan gebouwd heeft.

 

Labyrinthe Aventure is een klein lokaal pretparkje in Evionnaz gelegen in het Zwitserse kanton Valais. Het parkje werd opgericht in 1998 en bevat voornamelijk kinderattracties. Dit jaar pakt het park uit met een nieuwe attractie. Het gaat om een kleinschalige rollercoaster waarbij de bezoekers zelf aan het werk worden gesteld.

Het bakje van de achtbaan die de naam Roller Coaster gekregen heeft, biedt plaats aan 1 persoon. Vervolgens moet een dappere vrijwilliger plaatsnemen op een soort fiets waarmee het karretje de lifthill wordt opgeduwd bij elke omwenteling de fietsers maakt. Eens het karretje aan de top gekomen is, volgt een bescheiden achtbaanparcours.

De rollercoaster werd gebouwd door de Chinese fabrikant Chuangyi Amusement en doet hard denken aan de Kiddy Racers van de Duitse fabrikant Gerstlauer. Het grote verschil is uiteraard dat de bezoekers hier zelf de achtbaan omhoog moeten trappen. Daarnaast zijn de bakjes net groot genoeg zodat hier volwassen mensen met een slanke lichaamsbouw in kunnen plaatsnemen, dat is niet mogelijk bij de Kiddy Racers van Gerstlauer. In totaal is de achtbaan 1,7 meter hoog en 40 meter lang.

 

 

Bron: rcdb

Foto’s: Ralph Barras via rcdb