Six Flags Zhejiang pretpark en waterpark overgenomen door Sunac Group

De bouwwerken aan het eerste Six Flags pretpark en waterpark in Azië zijn hervat. De Sunac Group heeft de parken overgenomen van Six Flags en wil het toekomstige resort openen in 2022 als Sunac Cultural Tourism City.

 

In 2016 gingen de bouwwerken van start voor het eerste Six Flags pretpark en waterpark in Azië. Het pretpark kreeg de naam Six Flags Zhejiang en het waterpark kreeg de naam Six Flags Hurricane Harbor. Het resort is gelegen in de stad Haiyan, op 1,5 uur rijden van Shanghai in het oosten van China. Voor de realisatie werd een samenwerking aangegaan met de Riverside Investment Group die het pretpark en waterpark zou bouwen in opdracht van Six Flags.

Maar in het voorjaar van 2020 werden de bouwwerken aan Six Flags Zhejiang en Six Flags Hurricane Harbor stilgelegd. Six Flags had immers de stekker uit het project getrokken omdat de Riverside Investment Group in financiële problemen zat en daardoor haar gemaakte afspraken niet was nagekomen.

Ondertussen waren al verschillende attracties in opbouw op het terrein, waren ze net geleverd of was de fabricage volop aan de gang. Onder andere een grote Spinning Coaster met een Non Inverting Loop werd gefabriceerd door Maurer Rides maar nooit opgebouwd.

Sunac Group:

Het hele project leek van de baan te zijn, maar nu blijkt dat de Sunac Group het pretpark en waterpark heeft overgenomen. De Sunac Group zal het pretpark en waterpark nu verder afbouwen maar niet uitbaten als een Six Flags pretpark. De parken worden omgevormd naar Sunac Cultural Tourism City en als 15de resort van de groep openen in 2022.

Onder andere de Spinning Coaster van Maurer Rides met de Non Inverting Loop is al aangekondigd dat deze ook effectief zal openen in Sunac Cultural Tourism City. Dit verklaart waarom de attractie een tijd geleden te koop werd aangeboden op het internet maar enige tijd later van de website werd gehaald. Op de originele plannen van Six Flags was er onder andere ook een Dive Coaster van B&M te zien, het is niet duidelijk of deze attractie ook naar het nieuwe pretpark zal komen.

De Sunac Group is een recente speler in de pretparkwereld die 13 operationele pretparken heeft in China, daarnaast zijn er nog 2 in aanbouw. De Sunac Group nam in 2017 alle pretparken van de Wanda Group over toen die besloot zich uit de pretparkwereld terug te trekken.

 

Bron: rcdb