Wiegand bouwt derde spectaculaire SlideWheel waterglijbaan

De Duitse fabrikant Wiegand heeft een derde exemplaar gebouwd van de SlideWheel, een spectaculaire waterglijbaan die ronddraait. De waterglijbaan werd gebouwd in Xiaoyangkou Linkspring waterpark in China dat gelegen ligt in Natong in de provincie Fujian.

 

Het Chinese waterpark Xiaoyangkou Linkspring heeft er een nieuwe attractie bij. Het gaat om een SlideWheel, ontwikkeld door de Duitse fabrikant Wiegand Waterrides. Het is een combinatie van een reuzenrad en een waterglijbaan die een unieke dimensie van glijden biedt die niet te vergelijken is met andere bestaande glijbanen. Deze unieke glijervaring biedt plotselinge G-krachten, achterwaartse bewegingen, slingerbewegingen en momenten van gewichtloosheid aan, en ziet er bovendien nog eens spectaculair uit.

470 gasten per uur kunnen van deze glijbaan genieten. De 160 ton wegende kolos draait met bijna twee omwentelingen per minuut om zijn eigen as. De bezoekers zitten in vier-persoonsvlotten terwijl ze door de buis met een prachtige diameter van 2,7 meter en een lengte van 215 meter spetteren.

 

Het allereerste exemplaar van de SlideWheel werd gebouwd in Chimelong Water Park in de Chinese stad Guangzhou, deze opende in 2018. Vorig jaar opende het tweede exemplaar in Aqualand Reda in de Poolse stad Reda. Themeparkfreaks ging deze spectaculaire waterglijbaan al uittesten.

 

Bron & foto’s: Wiegand.Waterrides GmbH