Bouwwerken voor Chinese Six Flags parken stilgelegd

Het blijft al een tijdje stil rond de Chinese projecten, waarbij Six Flags parken gebouwd zouden worden. De Amerikaanse groep heeft nu ook bekendgemaakt waarom het stil geworden is rond de verschillende nieuwe projecten in het Aziatische land. Het lijkt er op dat de Chinese investeringsgroep die de parken ontwikkeld haar betalingen niet kan voldoen.

 

Het nieuws dat de bouw van het eerste Six Flags park in het Chinese Haiyan stil lag, sijpelde stilletjes aan naar buiten, hierdoor lichtte de groep haar investeerders in wat hiervan de oorzaak was. In een verklaring liet de groep weten dat de investeringsgroep Riverside Investment Group Co. Ltd financiële problemen heeft. Hierdoor verloopt de bouw van het park niet goed. Dit zou te wijten zijn aan het macro-economische klimaat in China en de dalende waarde van eigendommen.

Hierdoor voldeed de Riverside groep niet aan haar betalingen aan de Six Flags groep. Six Flags investeert namelijk niet zelf in deze parken, maar ontvangt geld voor de licentie op het gebruik van de naam en het ontwerpen van de parken.

De Six Flags groep liet ook weten dat door het niet nakomen van de overeenkomsten de projecten voorlopig stil staan en het is onzeker of deze ooit verder ontwikkeld zullen worden. Een mogelijkheid is dat er een andere investeerder komt die de projecten verder zet.

Het is niet ondenkbaar dat enkele van de attracties die ontwikkeld werden of zelfs al gedeeltelijk gefabriceerd zijn in 2021 in een van de Amerikaanse Six Flags parken zullen opduiken.

Het is niet voor het eerst dat een licentieovereenkomst niet verder ontwikkeld wordt, ook in Dubai werd in 2016 begonnen met de bouw van een Six Flags park. Maar ook daar kwam de investeringsgroep, ditmaal DXB Entertainments, in financiële problemen, waardoor het project in 2019 volledig geannuleerd werd. Het park zou daar onderdeel gaan uitmaken van het Dubai Parks and Resorts waar ook Montiongate Dubai, Bollywood Parks Dubai en Legoland Dubai deel van uitmaken. Ook de plannen voor Six Flags parken te bouwen in Vietnam lijken niet door te gaan.

Ondertussen heeft de groep haar zinnen gezet op Saudi Arabië. Daar wil Six Flags onder andere de hoogste, snelste en langste achtbaan ter wereld bouwen.

 

Bron: Newsplusnotes

Foto: Six Flags China