Bouwwerken begonnen voor Chinees Six Flags park

Six Flags, een de grootste groepen uit de pretparkwereld en waarschijnlijk ook de bekendste kondigde onlangs al aan te willen investeren in Chinese parken. Voor het eerste pretpark is de bouw net van start gegaan.

Voor het resort in Haiyan, ten zuiden van Shanghai wordt zo’n €5 miljard geïnvesteerd. Dit bedrag komt niet van Six Flags alleen, er wordt samen gewerkt met de vastgoed ontwikkelaar Riverside Investment Group Co. Ltd..

John Odum, de CEO van de Six Flags groep vertelde over het project nog het volgende: “Het Six Flags park in Haiyan zal een spectaculair park worden, waar we voorzien in een geweldig aanbod aan recordbrekende achtbanen, familie attracties en shows van wereld klasse.”

Hij voegde er nog aan toe dat de gethematiseerde delen van het park geïnspireerd zullen zijn op de Chinese Cultuur.  In een eerste fase zal een nieuw exhibitie centrum gebouwd worden, waar de bezoekers kunnen ontdekken wat er nog allemaal zal komen.

Het Six Flags park zal het hoofdonderdeel vormen van het resort dat gebouwd wordt, waarin ook shoppincentrums, hotels en andere uitgaansmogelijkheden komen.

 

Bron: Blooloop

Foto: Six Flags