Nieuwe eigenaar Indiana Beach redt nu ook Clementon Park

De nieuwe eigenaar van het Amerikaanse pretpark Indiana Beach, die het pretpark vorig jaar van de ondergang redde, en een paar maand later ook al de historische achtbaan Dreier Looping redden uit het Mexicaanse pretpark La Feria Chapultepec Magico, heeft nu ook het Amerikaanse pretpark Clementon Park gered.

 

Verkocht voor 2,3 miljoen dollar:

Alweer erg goed nieuws uit Amerika. Daar is opnieuw een pretpark van de ondergang gered. Dit gebeurde opnieuw door zakenman Gene Staples uit Chicago die in april 2020 ook al het failliet verklaarde Indiana Beach van de ondergang redde. Deze keer is het Clementon Park dat gered is nadat het eind 2019 de deuren sloot en in maart 2021 via een veiling verkocht werd.

Indiana Beach Holdings had 2,3 miljoen dollar over voor het volledige pretpark en de likeurdrankenlicentie over te kopen van de voormalige eigenaars. Hiermee kwam de groep als verassende hoogste bieder uit de bus nadat eerder een bod van 3 miljoen dollar door de Fresh Development groep moest worden teruggetrokken omdat de vrijgemaakte gelden niet op tijd overgeschreven konden worden.

 

Historisch park:

Clementon Park is een historisch park dat op het punt van uitsterven stond. “Ik hou van Americana en vintage pretparken”, zei Gene Staples toen hij gevraagd werd naar het 114 jaar oude park. “We zijn erin geslaagd om Indiana Beach in 2020 nieuw leven in te blazen. Deze geweldige kans voor Clementon Park werd eind februari onder onze aandacht gebracht, en we hadden het geluk om het op een veiling te verwerven. Ons doel is nu om wat we geleerd hebben bij Indiana Beach te gebruiken en die kennis mee te nemen naar de herlancering van Clementon Park”.

“We zullen ons concentreren op de onmiddellijke noden van het park en in een zeer kort tijdsbestek ons best doen om het Splash World-gedeelte van het park tegen het Memorial Day-weekend open te hebben, zo niet een opgefrist park in zijn geheel”, verklaarde Staples verder.

Clementon Park and Splash World is een 52 hectare groot park dat oorspronkelijk in 1907 werd geopend als een “trolley park” om weekendtrips op de tramlijn naar Philadelphia te stimuleren zodanig dat de trammaatschappij naast de inkomsten in de week van woon-werkverkeer ook in het weekend geld in het laadje konden brengen. In 2003 werd Splash World aan het parklandschap toegevoegd.

 

Volledige verkoop:

Clementon Park and Splash World werd volledig te koop aangeboden via de Capital Recovery Group (CRG) op vraag van een curator. Geïnteresseerde kopers hadden een breed gamma aan mogelijkheden.

Zo mocht het waterpark, het pretpark of beide in zijn volledige staat worden overgekocht. Geïnteresseerden konden ook kiezen om enkel de onroerende goederen te kopen zoals het landgoed en de verschillende gebouwen.

Een andere optie was om de attracties en glijbanen op te kopen. Ook hier was er weer een brede keuze aan mogelijkheden want bieders mochten alle attracties kopen of enkele naar keuze. Zelfs de licenties voor alcoholische dranken konden overgekocht worden. Uiteindelijk werd het park en de drankenlicenties volledig overkocht.

 

Hell Cat:

Clementon Park is de thuishaven van verschillende attracties zoals de vrijevaltoren Thunder Drop, de 360° looping Ring of Fire, de molen Flying Pharaoh en opende enkele maanden voor haar sluiting nog de achtbaan Dragon Coaster die gebouwd werd door Wisdom Rides.

De meest bekende attractie is de houten achtbaan Hell Cat. Hell Cat werd gebouwd in 2004 door de Amerikaanse fabrikant S&S Sansei Technologies, het is een van de 4 houten achtbanen die de fabrikant bouwde. Deze achtbaan bereikt een snelheid van 90,1 km/u en is 33,5 meter hoog. Het 793 meter lange parcours heeft een drop van 32 meter aan een hellingspercentage van 62°.

 

Premier Parks:

Sinds 2011 was het park in handen van de Amerikaanse pretparkgroep Premier Parks die werd opgericht in 2009 door Kieran Burke en Gary Story die voordien chief executive officer en chief operating officer waren bij de Amerikaanse pretparkgroep Six Flags voor meer dan 10 jaar. De groep mag je dus niet verwarren met de vroegere Premier Parks groep die opgericht werd in 1982 en Six Flags overkocht in 1998. Deze groep liet toen haar eigen naam vallen voor het bekendere Six Flags merk.

 

Bronnen: Indiana Beach, nj.com, inquirer.com