Curator zet Clementon Park volledig in de uitverkoop

Het Amerikaanse pretpark Clementon Park, het bijhorende waterpark en alle attracties worden te koop aangeboden via de Capital Recovery Group (CRG). Geïnteresseerden kunnen zelf kiezen of ze enkele of alle attracties opkopen, maar een overname van de grond of het volledige park zijn eveneens een optie.

 

Het Amerikaanse pretpark Clementon Park en het bijhorende waterpark sloten op 9 september 2019 de deuren. Het park is gelegen in Clementon in de Amerikaanse staat New Jersey en opende origineel de deuren in 1907.

 

Volledige verkoop:

Ondertussen is het pretpark en het waterpark volledig te koop aangeboden via de Capital Recovery Group (CRG) op vraag van een curator. Geïnteresseerde kopers hebben een breed gamma aan mogelijkheden.

Zo mag het waterpark, pretpark of beiden in zijn volledige staat worden overgekocht. Geïnteresseerden kunnen ook kiezen om enkel de onroerende goederen te kopen zoals het landgoed en de verschillende gebouwen.

Een andere optie is om de attracties en glijbanen op te kopen. Ook hier is er weer een brede keuze aan mogelijkheden want bieders mogen alle attracties kopen of enkele naar keuze. Zelfs de licenties voor alcoholische dranken kunnen overgekocht worden.

Hell Cat:

Clementon Park is de thuishaven van verschillende attracties zoals de vrijevaltoren Thunder Drop, de 360° looping Ring of Fire, de molen Flying Pharaoh en opende enkele maanden voor haar sluiting nog de achtbaan Dragon Coaster die gebouwd werd door Wisdom Rides.

De meest bekende attractie was de houten achtbaan Hell Cat. Hell Cat werd gebouwd in 2004 door de Amerikaanse fabrikant S&S Sansei Technologies, het is een van de 4 houten achtbanen die de fabrikant bouwde. Deze achtbaan bereikt een snelheid van 90,1 km/u en is 33,5 meter hoog. Het 793 meter lange parcours heeft een drop van 32 meter aan een hellingspercentage van 62°.

 

Premier Parks:

Sinds 2011 was het park in handen van de Amerikaanse pretparkgroep Premier Parks dat werd opgericht in 2009 door Kieran Burke en Gary Story die voordien chief executive officer en chief operating officer waren bij de Amerikaanse pretparkgroep Six Flags voor meer dan 10 jaar. De groep mag je dus niet verwarren met de vroegere Premier Parks groep die opgericht werd in 1982 en Six Flags overkocht in 1998. Deze groep liet toen haar eigen naam vallen voor het bekendere Six Flags merk.

 

Bronnen: crgllc, rcdb, Wikipedia

Foto’s: crgllc