BREAKING: Indiana Beach redt Schwarzkopf triple looping coaster Quimera

Twee dagen geleden brachten we jullie het nieuws dat de triple looping coaster Quimera uit het Mexicaanse pretpark La Feria Chapultepec Magico waarschijnlijk gered zou worden. Vandaag werd onverwacht de nieuwe eigenaar bekendgemaakt. Het gaat om het Amerikaanse pretpark Indiana Beach.

 

Er is onverwacht en ongelofelijk goed nieuws naar buiten gekomen. De oude Schwarzkopf-klassieker Quimera, uit het voormalige Mexicaanse pretpark La Feria Chapultepec Magico, is gered! Nog beter is het nieuws dat deze rollercoaster niet zal verdwijnen naar een of ander obscuur land. Het is namelijk het Amerikaanse pretpark Indiana Beach die de rollercoaster met hoge historische waarde gered heeft en volgend jaar zal openen in haar pretpark.

Het gaat om de allereerste rollercoaster die gebouwd werd met drie verticale loopings. Deze rollercoaster is 33,8 meter hoog en bereikt een snelheid van 85,3 km/u. Tijdens de rit van 1.049,7 meter worden er krachten bereikt tot 4,7 G. Quimera heeft een capaciteit van 1.500 personen per uur.

 

Dodelijk ongeluk:

Het Mexicaanse pretpark La Feria Chapultepec Magico kwam een jaar geleden op een zeer negatieve manier in het nieuws. Er gebeurde namelijk een dodelijk ongeval op achtbaan Quimera. Het park sloot onmiddellijk de deuren en deze winter werd bekendgemaakt dat het park niet meer zou heropenen. Toch was er even hoop op een overname, onder andere Six Flags had interesse, maar deze zomer werd definitief de sterker uit het pretpark getrokken. De locatie zal nu voor andere doeleinden gebruikt worden, zoals voor woningen en kantoren. Dat de achtbaan nu toch nog gered kan worden door een park dat met liefde voor haar klassieke attracties zorgt, is fantastisch nieuws.

 

Indiana Beach:

Indiana Beach is gelegen in de Amerikaanse staat Indiana en werd geopend in 1926. Het pretpark werd eerder dit jaar nog gesloten door haar eigenaars, maar werd in april gered door lokale investeerders die ondertussen al zelfs heel wat nieuwe investeringen aankondigden. Naast Quimera worden ook de bestaande attracties opgeknapt en komt er een Polyp naar het pretpark.

Het park heeft heel wat klassieke attracties, waaronder vijf achtbanen (waarvan drie houten exemplaren). De meest speciale is Lost Coaster of Superstition Mountain. Deze werd geboren als darkride, maar werd later omgebouwd tot een houten achtbaan die doorheen een berg loopt. De rit op deze bijzondere baan begint met een verticale mijnlift.

 

De grootste achtbaan is Cornball Express, deze baan werd gebouwd door Custom Coasters International (CCI) en heeft een stalen draagstructuur, waardoor het technisch gezien een hybride achtbaan is.

 

De derde houten achtbaan is Hoosier Hurricane, een houten familieachtbaan, eveneens door CCI gebouwd.

 

Bron: Indiana Beach Amusement & Water Park Resort