Indiana Beach wordt gered door lokale investeerder

Het Amerikaanse pretpark Indiana Beach, dat in februari door de Apex Group voorgoed werd gesloten, heeft nu toch een nieuwe eigenaar gevonden. Het gaat over een lokale ondernemer die een echte pretparkfan is. Hij wil het pretpark openen van zodra de coronacrisis achter de rug is.

 

Het Amerikaanse pretpark Indiana Beach werd onlangs voorgoed gesloten. Dit park was terug te vinden aan Lake Shafer in Indiana. Het park werd in 1926 geopend als Ideal Beach en wijzigde in de jaren 50 van naam. Nu is het verrassende nieuws naar buiten gekomen dat de attracties dan toch niet zullen worden afgebroken, want er is een overnemer gevonden.

Het is Gene Staples, een investeerder uit Chicago, die het pretpark wil herstellen volgens een methode die doet denken aan haar oude gloriedagen. Hij omschrijft zichzelf als een pretparkfanaat die het belang van een klassiek pretpark begrijpt en weet wat het betekent voor de lokale bevolking. De bedoeling is nu om het park te openen en ervoor te zorgen dat er geen schulden gemaakt worden. Dit moet het park tijd geven om de zaakjes in orde te brengen.

 

Het park begon de laatste jaren verlies te maken en werd in 2015 overgenomen door de jonge pretparkgroep Apex Group. Er volgde een investering in de vernieuwing van het waterpark, maar de resultaten bleven uit. Om die reden viel na 94 jaar het doek over dit park. De groep liet nog weten dat ze al geruime tijd op zoek was naar een overnemer, maar die konden ze niet vinden. De attracties van het park stonden allemaal te koop.

Het park had heel wat klassieke attracties, waaronder vijf achtbanen (waarvan drie houten exemplaren). De meest speciale is Lost Coaster of Superstition Mountain. Deze werd geboren als darkride, maar werd later omgebouwd tot een houten achtbaan die doorheen een berg loopt. De rit op deze bijzondere baan begint met een verticale mijnlift.

 

De grootste achtbaan is Cornball Express, deze baan werd gebouwd door Custom Coasters International (CCI) en heeft een stalen draagstructuur, waardoor het technisch gezien een hybride is.

 

De derde houten achtbaan is Hoosier Hurricane, een houten familieachtbaan, eveneens door CCI gebouwd.

 

De stalen achtbaan die voor thrill zorgt is Steel Hawg, een El Loco-type van S&S Sansei Technologies.

 

De laatste achtbaan van het park is een echte klassieker. Deze Jet Star van Schwarzkopf kreeg de naam Tig’rr Coaster.

 

 

Bronnen: Indiana Beach, News Plus Notes, News & Review