Dit waren de aprilvissen van 2021

Op 1 april is het de traditie om elkaar eens goed voor de gek te houden. Ook pretparken zijn wereldwijd niet vies van een gewaagde of opmerkelijke aprilgrap. Ook dit jaar, in moeilijke tijden dankzij de coronacrisis, blijft deze traditie overeind. In dit overzicht geven we een bloemlezing van de aprilvissen die de pretparken dit jaar voor ons in petto hadden.

 

België

Walibi Belgium: Een Europees ruimtevaartcentrum verkiest de nieuwe achtbaansensatie Kondaa voor de opleiding van toekomstige astronauten. Volgens Jean-Christophe Parent, CEO van Walibi, zijn de G-krachten die ervaren worden bij de lancering van een raket vergelijkbaar met de G-krachten die tijdens een rit op Kondaa worden ervaren! Dat belooft!

 

Center Parks De Haan: Zorg dragen voor, en hulp bieden aan de natuur draagt Center Parcs hoog in het vaandel. Daarom heeft Center Parcs Park De Haan, in samenwerking met bevoegde instanties, beslist om de Aqua Mundo tijdelijk open te stellen voor enkele zeehonden. “Ons zwembad wordt nu toch niet gebruikt door onze gasten, dus vinden wij het niet meer dan logisch dat deze dieren hier opvangen worden”, aldus Yves Vermeire, general manager van Center Parcs Park De Haan. De dieren hebben toegang tot het grote binnenbad, maar ook het buitenbad, de wildwaterbaan en de ligweide staan voor hen open.

 

BellewaerdeFun: De fanwebsite BellewaerdeFun kwam ook met een aprilvis via sociale media. Vorige week zouden er 12 Europese flamingo’s aangekomen zijn in Bellewaerde Park. Ze vervoegen de bestaande groep flamingo’s langs het parcours van de attractie Jungle Mission. In totaal kan je er nu maar liefst 32 flamingo’s bewonderen.

 

Theme Park World: Ook onze bevriende website Theme Park World mag niet ontbreken in deze lijst. Pretparkfan Frederik heeft (al zegt hij het zelf) de zevende beste pretparkpodcast uit Oost-Turkmenistan en presenteerde op 1 april de eerste awardshow van de Gouden Butterflies.

 

Nederland

De Efteling: De Efteling wordt nóg veiliger dankzij het nieuwe VOMIT-protocol. In samenwerking met de Technische Universiteit Eindhoven werd er gekeken naar het effect van een achtbaanrit en de voedselinname die hier regelmatig aan vooraf gaat. Het park probeert hiermee het braakrisico zoveel mogelijk te beperken en een bijdrage te leveren aan de 3 V’s: veilig, verantwoord én vrolijk. Het nieuwe protocol zal doorgevoerd worden via scanners met een koppeling naar de Efteling-app.

 

Walibi Holland: Hoe kon het ook anders? Natuurlijk ontbreekt Walibi Holland niet in deze lijst. Het park publiceerde in maart een nieuwe vacature. Het park was namelijk op zoek naar een achtbaantester. Uit meer dan 1.300 sollicitaties heeft het park echt een winnaar uitgekozen die de hele dag achtbanen mocht gaan testen in Walibi Holland. Die droom is werkelijkheid geworden voor Luuk (11 jaar). Hij had gesolliciteerd op de vacature en mocht, samen met zijn ouders en zusje, de achtbanen komen testen in een gesloten Walibi Holland! Luuk heeft ze in ieder geval allemaal goedgekeurd.

 

Madurodam: Na maanden sluiting gaat Madurodam rondvluchten overheen Nederland aanbieden in haar eigen toestel The Flying Dutchman. “Onze bezoekers missen het ontdekken van de beste en mooiste plekken van Nederland. En ook wij zijn op zoek naar een alternatief verdienmodel. Dus gooien we het roer om”, aldus de woordvoerder.

 

Frankrijk

Walygator Grand Est: Walygator en AstraZeneca hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. AstraZeneca heeft inderdaad een gebrek aan machines voor het mengen van vaccins. Daarom vond de farmareus de oplossing door samen te werken met Walygator. Zo stelt het park de houten achtbaan Anaconda ter beschikking van AstraZeneca om de vaccins te mengen aan boord van de achtbaantrein. Een goede manier om tijdens de sluitingsperiode gebruik te kunnen maken van het park.

 

Parc Astérix: Een minder gewaagde grap komt uit Parc Astérix. Het park zal bij heropening omgedoopt worden tot Parc Obélix. Om dat te vieren zullen de bezoekers bij opening getrakteerd worden op wilde everzwijnen.

 

Nigloland: Ook Nigloland weet ieder jaar een flinke knipoog uit te delen. Tijdens deze lange sluitingsperiode heeft het park besloten haar identiteit te veranderen. Nigloland wordt Universal Studios Europe. Het park werd volledig opnieuw ontworpen om bezoekers nieuwe avonturen te laten beleven in de werelden van Harry Potter en Nintendo.

 

Papéa Parc: Omdat een containerschip aan de overkant van het vast is gelopen, kunnen de waterfietsen dit seizoen niet uitvaren. Deze situatie kan enkele weken aanslepen, want Papéa en Lola moeten dit vrachtschip eerst uit het water slepen.

 

Zoo d’Amnéville: Deze Franse zoo stelt Nala voor. Een nieuw type neushoorn dat haar intrede maakt in het park.

 

Bocasse Forum Fans: De fans van Parc du Bocasse kondigden aan dat de nieuwste achtbaan van het park, die volledig in het teken van dinosaurussen komt te staan, momenteel ontmanteld wordt. Het park zou aangegeven hebben dat het zich wilt spiegelen aan Universal Studios Orlando, en dus ook van plan is om plaats te maken voor een kloon van de VelociCoaster.

 

Duitsland

Holiday Park: De 53 meter hoge achtbaan Expedition GeForce zou volgens de grappenmakers een nieuw thema krijgen. Zo zou de lifthill een nieuwe kleur krijgen, en alles zou in het teken komen te staan van dinosaurussen, net zoals de nabijgelegen Dino Splash. Er zouden ook diverse nieuwe animatronics komen en IMAscore zou de attractie van een nieuwe soundtrack voorzien. Een investering van meer dan 10 miljoen euro. Meer info zou beschikbaar zijn op www.april-april.de.

 

Karls Erlebnis-Dorf: Na jaren van veredelingspogingen, met veel tegenslagen, zijn ze er nu in geslaagd om een ​​tot nu toe unieke aardbeienvariëteit te kweken met een chocoladearoma. “Fragaria Cocoa” is de naam van het nieuwe aardbeienras uit Karls. De goede contacten met het land van herkomst van de chocoladebonen en de nauwe samenwerking met de Vereniging van Duitse Zachtfruittelers hebben het unieke ras mogelijk gemaakt.

 

Schwaben Park: De havik heeft het gemunt op de tamme kippen van de attractie Wilde Hilde. Met pijn in het hart werd er besloten om de kippen voorlopig af te breken.

 

AquaMagis Plettenberg: Om de AquaLooping nog spannender te maken, heeft het zwembad een gespecialiseerd bedrijf uit Zwitserland laten overvliegen om enkele wijzigingen aan de glijbaan aan te brengen. Zoals je op de foto kunt zien, zijn de bovenste buiselementen van de lus verwijderd. In plaats van door de lus te glijden, word je nu in een hoge boog uit de glijbaan gekatapulteerd en maak je een adembenemende vlucht door de lucht. De TÜV-goedkeuring is nog in behandeling.

 

IMAscore: Ook het bekende muziekbedrijf IMAscore waagde zich aan een aprilgrap en stelt haar eigen soundtrack in een nieuwe introductievideo voor. Het bedrijf staat bekend om haar betoverende en meeslepende pretparkmuziek, maar slaagt er blijkbaar niet in om voor zichzelf een wonderlijke tune te verzinnen.

 

Europa-Park Forever: Franse fans van Europa-Park wisten hun lezers ook heel even om de tuin te leiden. In de laatste podcast van Europa Radio laat Michael Mack ons ​​weten dat Europa-Park benaderd werd door Nintendo voor een vestiging in Europa. Na het mislukken van Universal met “Universal Mediterranea” (tegenwoordig Port Aventura), wil het filmbedrijf zich niet langer vestigen in Europa, terwijl Nintendo van plan is er een nieuw thuis van te maken voor Mario en zijn vrienden. Hij laat ook weten dat met de komst van de reeds bestaande Super Nintendo World in Japan, Europa-Park het eerste park zal zijn met de Donkey Kong-extensie. Mack Rides zal verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van deze nieuwe prototype achtbaan.​ De Europese Super Nintendo World bevindt zich daarom achter de Griekse wijk en de Traumatica Esplanade. De site zou in 2023 moeten starten voor een opening die gepland staat voor het 50-jarig bestaan ​​van Europa-Park in 2025!​

 

Verenigd Koninkrijk

Fantasy Island: De attractie Seaquarium krijgt een levendige nieuwe feature dit jaar.

 

Thorpe Park: Dit Britse park lijkt het dit jaar over dezelfde boeg te gooien als Walibi Belgium. Thorpe meent met haar stratocoaster Stealth de ideale training voor astronauten in huis te hebben.

 

Denemarken

Fårup Sommerland: Het park zou dit jaar een nieuwe achtbaan openen die volledig in het teken staat van John Dillermand, de man met de langste penis ter wereld, bekend uit een spraakmakende fictiereeks.

 

Zweden

Gröna Lund: Het park zal dit jaar een dierenpark worden. Aangezien dierentuinen wel open mogen zijn, maar pretparken niet, heeft Gröna Lund besloten om van richting te veranderen en in 2021 een dierentuin te worden! Op deze ludieke manier wil het park vermoedelijk een statement maken over de absurde coronaregels die opgelegd worden.

 

Liseberg: De familieachtbaan Lisebergbanan zal voortaan sneller gaan, omdat het park de track zal insmeren met bijenwas.

 

Finland

Särkänniemi: Dit jaar wordt Näsinneula 50 jaar. Om dat te eren wordt de snelheid herleid naar 50 rotaties per minuut.

 

Linnanmäki: Om het 70-jarig jubileum van Vuoristorata te vieren zal de brakeman voortaan ook snacks bakken en verkopen tijdens de rit.

 

Polen

Legendia: Er werden gloednieuwe Lech Coaster-rijtuigen geleverd door E1Gokart Gokarty Chorzów! Al dit seizoen kun je je eigen snelheid regelen op de gekke Lech-baan!

 

Zatorland: Tegenwoordig zijn er ongebruikelijke botten gevonden tijdens bouwwerkzaamheden in de buurt van het park. Het lijkt erop dat ze behoren tot de Gigantus Carposaurus. Waterpaleontologie-specialist professor Zenon Ator gelooft dat de Zator-karper waarschijnlijk rechtstreeks van dit reptiel komt. Het skelet is perfect bewaard gebleven doordat het is afgezet in de modderlagen.

 

Verenigde Staten

Kings Island: Het park meent getuige te zijn van een ware meteorenregen.

 

Six Flags Over Georgia: Het goede nieuws is dat de Thunder River binnenkort zal heropenen. Het slechte nieuws is dat bezoekers zelf zullen moeten roeien, omdat er de afgelopen tijd te weinig regen is gevallen.

 

Indiana Beach Amusement & Water Park Resort: De nieuwe achtbaan zal Coasty McCoasterforce gaan heten.