Eerste onride-beelden van Monster in Gröna Lund

De officiële opening van Monster in het Zweedse pretpark Gröna Lund is pas volgende maand, maar het park gaf enkele fans de kans om als eerste de gloednieuwe hangende achtbaan Monster uit te testen. Zij maakten de eerste onride beelden en deelde meteen ook hun mening over het nieuwe paradepaardje van Gröna Lund.

 

In het hart van de Zweedse hoofdstad Stockholm is het pretpark Gröna Lund al sinds 2018 aan het bouwen aan hun nieuwe Inverted Coaster Monster. De hangende achtbaan werd zo ontworpen door de Zwitserse achtbaanfabrikant Bolliger & Mabillard dat het perfect tussen de reeds bestaande gebouwen en attracties in paste. Nadat vorige maand de eerste testritten plaatsvonden, was het voor vele Zweedse achtbaanfans aftellen naar de opening. Enkele uitverkoren fans van het YouTubekanaal FABH Adventures waren stomverbaasd toen de CEO van Gröna Lund hen de kans gaf om in de allereerste bemande trein plaats te nemen.

“Monster is een fantastische achtbaan, zowel krachtig als elegant wanneer de trein door de inversies en langs de gebouwen raast”, vertelde een van de fans. De baan is 34 meter hoog, 700 meter lang en behaalt een maximumsnelheid van 90 km/u. Tijdens de lay-out gaan inzittenden drie keer over de kop en ervaren ze een maximale kracht van 4,5G. “Monster is één van de leukste ritbeleving die ik ooit op een achtbaan heb beleefd”, concludeerde de uitverkoren fan. Bekijk hieronder de volledige video, inclusief onride-beelden, van het nieuwe paradepaardje van Gröna Lund.

 

Het achtergrondverhaal van Monster is gebaseerd op een historisch feit uit Stockholm waar Gröna Lund haar eigen verhaal aan gekoppeld heeft. Zo waren er vroeger plannen om op het eiland waar het park op ligt, een metrostation aan te leggen genaamd Djurgården. Volgens het pretpark werd het metrostation verlaten doordat er zich enkele mysterieuze omstandigheden voordeden tijdens de bouw. Nu, tijdens de herontwikkeling van het park, is het oude station opnieuw opgedoken, samen met het “Monster” dat er zich schuilhoudt. Het unieke aan de achtbaan Monster is dat het station zich dan ook volledig onder de grond bevindt.

De volledige bouw van Monster kan je volgen via onze bouwupdates, de opening staat gepland voor woensdag 5 mei 2021. De grote voorwaarde is wel dat de Zweedse pretparken open mogen, want vorig jaar moesten de parken het hele seizoen gesloten blijven.

 

Bron en foto’s: FABH Adventures