Nieuwe belevingen voor Parc Spirou in 2021

Het jonge Franse pretpark Parc Spirou kondigt een nieuwe reeks investeringen aan. Naast een nieuwe waterattractie komt er onder andere ook een westerndorp in Lucky Luke-stijl.

 


Parc Spirou opende in 2018 de deuren en staat helemaal in het teken van Robbedoes en Lucky Luke. Het jonge park groeit jaarlijks met nieuwe attracties. Zo opende het park vorig jaar onder andere met een spectaculaire thrillride. Ondanks de coronacrisis, die heel wat parken afgelopen jaar het moeilijk heeft gemaakt, investeert het park ook dit jaar in nieuwigheden.

 

Parc Spirou breidt de zone rond Lucky Luke uit met Lucky Town, een westerndorp waar je ook de Daltons kan gaan ontmoeten.

De kale vlakte waar nu Spip Jumper staat krijgt een metamorfose. In de plaats komt Marsu Jungle, hierbij verandert Spip Jumper in Palombie Secrète. Naast de verandering van de paardjesbaan komt in het Palombiaanse bos van Marsupilami een avontuurlijk wandelpad.

Tot slot wordt er in de zone een nieuwe waterattractie gebouwd. De attractie wordt van het type Water Jumble van de Zwitserse fabrikant RES Rides. In de attractie zullen bezoekers plaatsnemen in een waterlelie. De lelies zijn bevestigd op een ronddraaiende schijf en via een waterkanon zullen bezoekers elkaar kunnen natspuiten. De attractie krijgt de naam Splash Piranha.

Bron: starparc, Parc Spirou
Foto’s: Parc Spirou