Nieuwe achtbaan Deno’s Wonder Wheel Amusement Park wordt opgebouwd

Deno’s Wonder Wheel Amusement Park is een pretpark gelegen op Coney Island in Amerika. Het pretpark opent dit jaar de achtbanen Phoenix, een Suspended Family Coaster en Skyflyer, een Micro Coaster van SBF Visa. De eerste en grootste achtbaan wordt momenteel opgebouwd.

 

Deno’s Wonder Wheel Amusement Park is een pretpark dat omsingeld wordt door het veel bekendere Luna Park. Beide pretparken zijn gelegen op Coney Island, een schiereiland in het New Yorkse stadsdeel Brooklyn. Deno’s Wonder Wheel Amusement Park had tot nog toe slechts één kleine achtbaan in haar aanbod, namelijk Sea Serpent welke gebouwd werd door E&F Miler Industries en opende in 1999. Daar komen nu twee achtbanen bij.

 

Phoenix

De grootste nieuwe aanwinst wordt Phoenix. Deze achtbaan is van het type Suspended Family Coaster die geleverd wordt door Vekoma. Deze achtbaan wordt momenteel al opgebouwd in het park. Phoenix wordt 20,7 meter hoog, 375 meter lang en zal een snelheid behalen van 54,7 km/u. De achtbaan zal boven de toegangspoort van het park rijden.

 

Skyflyer

De kleinste achtbaan van de twee wordt Skyflyer, een Micro Coaster van SBF Visa Group. Deze reed haar eerste rondjes al op de IAAPA 2019 attractiebeurs.

 

Nog meer credits te scoren op Coney Island

Ook het tweede pretpark op Coney Island opent dit jaar twee achtbanen. De eerste nieuwe achtbaan is een Mini Mouse en de tweede nieuwe achtbaan wordt een Junior Coaster van 400 meter lang, 15,2 meter hoog en die een snelheid van 42 km/u zal behalen. Deze achtbanen worden gebouwd door Zamperla, aangezien deze fabrikant uitbater is van het park.

 

Bron en foto: Deno’s Wonder Wheel Amusement Park