Bouwwerken gestart van Inverted B&M Coaster in Gröna Lund

van de Zwitserse fabrikant B&M. Als alles goed verloopt, kan deze achtbaan openen in 2021.

 

Wie dacht dat het Zweedse pretpark Gröna Lund al volgebouwd was, heeft het blijkbaar mis. Gröna Lund is begonnen aan de bouwwerken voor een Inverted Coaster van B&M. Deze nieuwe achtbaan wordt gebouwd in de buurt van de achtbaan Insane en de botauto’s. Omdat er eigenlijk geen plaats meer is om deze achtbaan nog te bouwen, komt deze gewoon boven alle andere attracties heen te liggen.

De nieuwe achtbaan wordt 34 meter hoog en 700 meter lang, wat een snelheid oplevert van 100 km/u. Een ritje op de achtbaan zal twee minuten duren. Op het parcours zijn er 4 inversies en een Jr. Immelmann. De inversies zijn een Zero-G Roll, twee maal een Corkscrew en een Heartline Roll.

 

Op 4 maart 2017 maakte een fan een onride video die gebaseerd is op de getoonde lay-out. Zo zal een achtbaanritje er dus ongeveer komen uit te zien:

 

Ondertussen zijn de eerste bouwwerken van start gegaan:

 

 

De volledige bouw kan u hier op de voet volgen.

 

 

Foto: Ameworld