Het Oostenrijkse Familypark stelt nieuwe attractie Stellarium voor

Ondanks de uitdagende tijden voor de hele vrijetijdsbranche, wordt er in het Oostenrijkse pretpark Familypark verder geïnvesteerd om het aanbod uit te breiden en is er tijdens de winter intensief gewerkt. Het park zal dit jaar namelijk uitpakken met de nieuwe attractie Stellarium.

 

Familypark opent met Stellarium een zogenaamde NebulaZ attractie. De nieuw ontwikkelde attractie van de Italiaanse fabrikant Zamperla is uniek in Oostenrijk en verder in Europa alleen te beleven in het Franse pretpark Walibi Rhône-Alpes en het Deense pretpark Bakken.

Het thema en de naam van de attractie zijn echter uniek. Met de Franse ontwerper Fabien Renoux werd een fantastische reis naar de sterren gecreëerd die tot leven komt door het ontwerp en de kleur, vandaar de naam Stellarium.

In overeenstemming met het themagebied Erlebnisburg (Avonturenkasteel), doet de attractie denken aan een wonderbaarlijk apparaat dat werd gebouwd door een astronoom uit de middeleeuwen om een ​​reis naar de Melkweg te beginnen.

Stellarium biedt plaats aan 32 personen per rit, verdeeld over acht gondels. Het bijzondere aan deze attractie is de vier armen die snel door elkaar draaien. De gondels aan het uiteinde van de armen blijven altijd rechtop staan ​​en de inzittende ervaren een kort moment van gewichtloosheid wanneer ze het hoogste punt voorbijgaan. De hypnotiserende beweging is als een visuele puzzel en is niet alleen fascinerend voor de inzittenden, maar ook voor de toeschouwers.

“Het is jammer dat wij als outdoor park nog geen vooruitzicht hebben op een opening, maar we hopen wel snel onze nieuwigheid te kunnen tonen aan het publiek. Stellarium is nog redelijk zeldzaam in de pretparkindustrie en belooft heel wat enthousiasme te brengen”, vertelt Filip de Witte, Managing Director van het park.

Nog meer nieuws

Tijdens de winter werden de werkzaamheden gestart voor een grote nieuwe attractie op de plek van de kinderboerderij. Deze werken zullen doorheen het hele seizoen verdergaan. De dieren verhuisden naar een mooie, nieuwe verblijfplaats in het naburig gelegen Oostenrijkse dorpje Rust.

Deze nieuwe attractie zal geopend worden in 2022. Wat voor attractie het wordt en welk thema die krijgt, blijft momenteel nog geheim.

 

Bron en foto’s: Familypark