Disneyland Parijs en andere Franse parken kunnen voorlopig nog niet openen

Disneyland Parijs en andere Franse pretparken hadden gehoopt om begin april te openen, maar de aanhoudende coronapandemie steekt hier een stokje voor. Disneyland Parijs had als eerste Franse park een heropeningsdatum gecommuniceerd, maar moet deze dus voor de zoveelste keer aanpassen.

 

Disneyland Parijs en andere Franse pretparken melden via social media teleurgesteld te zijn omdat ze nog niet kunnen heropenen. Meerdere parken hadden hun kalenders al opgesteld en hoopten in het eerste weekend van april te heropenen, maar moeten dit nu uitstellen.

Het was vooral Disneyland Parijs dat als eerste aankondigde te heropenen op 2 april maar ze moeten dit voor de zoveelste keer aanpassen. Eind oktober gingen de poorten van het Franse Disney resort voor onbepaalde tijd dicht. Dit door de verstrengde coronamaatregelen. Het park hoopte op een tijdelijke heropening in de kerstvakantie, maar ook dit kon jammer genoeg niet doorgaan. Later werd als geplande heropeningsdatum gehoopt op 13 februari en nog later werd 2 april geopperd, maar ook dit is nu onhaalbaar.

 

Momenteel houden de Franse parken het op een uitstel van onbepaalde duur en worden geen nieuwe heropeningsdatums vernoemd. De parken kunnen enkel hopen dat de pandemie in kracht zal afnemen.