Walibi Rhône-Alpes heeft bizarre nieuwe attractie Air Boat geopend

Het Franse pretpark Walibi Rhône-Alpes opende onlangs haar nieuwe attractie Air Boat. Deze attractie werd gebouwd door de Italiaanse bouwer Zamperla en bevat armen die kruislings van elkaar draaien. Deze attractie maakt deel uit van het gerenoveerde cowboydorpje, dat nu bij de themazone Festival City hoort.

 

Sinds de heropening van het Franse pretpark Walibi Rhône-Alpes, kunnen de bezoekers kennis maken met de vernieuwingen die het park doorvoerde in het oude cowboydorpje. Deze maakt nu deel uit van de Festival City zone, waarin ook de indrukwekkende achtbaan Mystic staat. In deze zone kwam ook de gloednieuwe attractie Air Boat te staan.

Air Boat is van het type Nebulaz, gebouwd door Zamperla. In Air Boat is er plaats voor maximaal 32 personen. Acht gondels zijn bevestigd aan het uiteinde van vier armen. Deze armen zijn bevestigd aan de vierkanten van een centrale toren. De armen zwaaien kruislings in een cirkel rond terwijl de centrale toren om zichzelf draait. De armen zwaaien met maximaal 13 omwentelingen per minuut tot een hoogte van tien meter.

 

 

 

Verder is het horecapunt Jazz Sugar Club vernieuwd. Op dit moment is men nog bezig met de zone verder af te werken en worden de laatste puntjes op de i gezet.

Voor volgend jaar staat een nieuwe Exotic Land zone op het programma.

Bron en foto’s: WRAFans