Sculptuur waterslang Svalgur geplaatst bij waterpark Rulantica

Bij waterpark Rulantica, van het Duitse pretpark Europa-Park, is men volop bezig met de bouw van een eerste uitbreiding. Deze uitbreiding wordt een outdoor gebied dat de naam Svalgurok zal dragen en meerdere glijbanen zal bevatten. Dit gebied vertelt het verhaal van de Svalgur-zeeslang, welke een prominente plek krijgt. Het is die slang die nu geplaatst werd.

 

Het plaatsen van het beeld van de waterslang Svalgur is een mijlpaal voor de bouw van het outdoor-gebied Svalgurok bij Rulantica. Deze slang speelt een prominente rol in de zone. Het hele gebied met de tot 51 meter lange glijbanen vertelt het verhaal van dit wezen en belichaamt deze in zijn speciale elementen en andere delen van de glijbanen.

Deze grote uitbreiding bestaat uit een hele reeks houten bruggen die verscheidene torentjes met elkaar verbinden. Vanuit die torens vertrekken een aantal glijbanen. De decoratie van de nieuwe uitbreiding gaat van vele houten en bootachtige elementen tot schilden en geraamtes. Bij de glijbanen zitten onder andere een golf- en een trechterglijbaan.

Ook voor de kleinere bezoekers is een er speciaal plekje voorzien in het nieuwe gebied. Snorri Strand wordt de naam van een nieuwe waterspeeltuin en neemt de kleintjes mee in de wereld van deze zesarmige octopus.

 

Bron en foto’s: Rulantica