Conny-Land maakt plaats voor nieuwe grote attractie

Het Zwitserse pretpark Conny-Land gaat grote veranderingen tegemoet. De voormalige dolfijnenlagune werd afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe attractie. Op deze manier is er een grote oppervlakte vrijgekomen voor nieuw vertier.

 

Conny-Land is vlak bij de Duitse grens gelegen. Het is een kleinschalig pretpark, maar het belangrijkste van Zwitserland. Voor dit pretpark is een nieuw tijdperk aangebroken want Conny-Land is namelijk volop bezig de voormalige dolfijnenlagune af te breken om plaats te maken voor een nieuwe attractie.

Voor het kleinschalig pretpark betekent dit meteen een enorme ruimte die vrijkomt. Het oude dolfijnbassin nam ongeveer een vijfde van de attractieoppervlakte in beslag. Het park kondigt alvast een nieuwe grote attractie aan op de vrijgekomen ruimte. Wat voor attractie we juist kunnen verwachten, is nog niet bekendgemaakt.

 

Dolfijnen:

De dolfijnenlagune werd in 2003 geopend. Meerdere malen per dag werd er een dolfijnenshow opgevoerd. Ook buiten de showtijden waren de tuimelaars daar onder open hemel te zien. De lagune was 81 meter lang, 35 meter breed en had een capaciteit van 13 miljoen liter. De lagune was ook omringd door palmbomen en een geel zandstrand, wat een tropische sfeer creëerde.

Nadat binnen drie jaar 8 dolfijnen waren gestorven in Conny-Land, het laatste Zwitserse dolfinarium, besloot het Zwitserse parlement op 29 mei 2012 de invoer van dolfijnen en andere walvisachtigen te verbieden. Het verbod ging in voege vanaf 1 januari 2013.

Als gevolg daarvan besliste Conny Land haar dolfinarium eind 2013 te sluiten. De laatste twee dolfijnen, “Chicky” en haar dochter “Secret”, werden met succes overgebracht naar een dolfijnlagune op het Caribische eiland Jamaica. Chicky’s achtjarige zoontje, genaamd “Angel”, werd ziek tijdens de voorbereidingen voor de geplande verhuizing en overleed op 3 november 2013.

 

Cobra:

Conny-Land staat bij de pretparkfans vooral bekend om haar achtbaan Cobra. Dit is een shuttle looping coaster die voor de helft buiten de parkgrenzen komt en op de parking van het kleinschalig pretpark verder loopt.