Gloednieuw pretpark Ticiland opent op 10 oktober de deuren!

Te midden in coronatijden opent op 10 oktober een gloednieuw pretpark in Zwitserland! Het nieuwe pretpark heeft de naam Ticiland en ligt vlak bij de Duitse grens. Het is nog maar het derde pretpark in Zwitserland dat een achtbaan bevat!

 

Fantastisch nieuws voor Zwitserland. Ondanks dat we het land allemaal kennen van topconstructeurs zoals Bolliger & Mabillard (B&M) en Intamin Amusement Rides, had het land amper twee kleine pretparkjes. Daar komt nu zeer binnenkort verandering in. Ticiland opent de deuren op 10 oktober 2020 en wordt het derde pretpark in Zwitserland met een achtbaan.

 

Locatie, openingstijden en toegangsprijzen:

Het pretpark is gelegen in het Zwitserse dorpje Stein am Rhein, vlak bij de grens met Duitsland. Je hoeft zelfs geen Zwitsers wegenvignet aan te schaffen om het pretpark te bezoeken. Ticiland is gevestigd aan de Rijn, ten westen van het Bodenmeer. Het pretpark zelf zal in eerste instantie volledig indoor gevestigd worden, waardoor het jaarrond geopend zal zijn.

Het park is alle dagen geopend van dinsdag tot en met zondag van 11 uur ’s morgens tot 7 uur ’s avonds. De toegangsprijs bedraagt 20 Zwitserse frank voor kinderen tussen de 95 centimeter en 120 centimeter en 25 Zwitserse frank voor volwassenen. Omgerekend is dit respectievelijk 18,50 en 23,20 euro. Kinderen onder de 95 centimeter mogen gratis naar binnen.

 

Attracties:

Er zijn verschillende attracties in het park. Voor de achtbaanfanaten is er de Achterbahn, een familiecoaster van de Duitse fabrikant Zierer. Het gaat hier om een Force Two, zoals we deze kennen van Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Indoor Coevorden.

Verder is er ook een zweefmolen, vrijevaltoren, Kontiki, carrousel, botsauto’s, binnenspeeltuin, bumper-boten en een aantal andere kinderattracties. Verder is er ook een restaurant waar meer dan alleen fastfood gegeten kan worden, een crèmerie en een souvenir shop.

 

Uitbreiding:

De bouwwerken gingen eind vorig jaar van start met de bouw van de grote hal. De voorbije maanden werd er hard doorgewerkt, ondanks de coronacrisis. Zo werd in maart de hal reeds volledig dicht gemaakt en gingen in april de werken aan de binnenkant van het complex verder. Begin juni werd er gestart met de bouwwerkzaamheden aan de verschillende gebouwen in het complex en vanaf de zomer kwamen één voor één alle attractie toe in het park.

Volgend jaar staat er al een eerste uitbreiding op het programma, die deze keer outdoor zal zijn. Ideaal om te bezoeken tijdens de zomer. Buiten de hal zal een elektrische Formule 1-racebaan voor kinderen komen te liggen en ook een waterattractie.

 

IMG World of Adventure:

Achter het project staat bedenker Peter Habluetzel en medeoprichter Markus Mack-Even, die integraal onderdeel was van het ontwikkel- en managementteam van IMG World of Adventure (een groot indoor themapark in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten). Ticiland wordt ongeveer een voetbalveld groot en zal in het teken komen te staan van de Zwitserse regio Tecino. Het totale project zal ongeveer 15 miljoen Zwitserse frank, oftewel zo’n 13,7 miljoen euro kosten.

 

Hoe de opbouw van Ticiland verliep kan u hier bekijken.

 

Foto’s: Ticiland