Twee rollercoasters en Starflyer in opbouw bij Bollywood Parks Dubai

Het Bollywood Parks Dubai themapark is volop bezig met de bouw van een Starflyer, dat bleek uit foto’s die verschenen op het instagramkanaal van patrikpfu. Dit zal meteen de derde nieuwigheid worden die het park opent, want ook de bouw van een houten achtbaan is volop bezig en een Power Splash is ook aangekondigd.

 

Bollywood Parks Dubai zal behalve twee nieuwe achtbanen ook een Starflyer openen in de toekomst. Deze drie attracties waren oorspronkelijk bedoeld voor het Six Flags Dubai project, dat niet afgewerkt werd.

Starflyer

De Starflyer is een soort zweefmolen op enorme hoogte, waarbij de bezoekers ronddraaien op een hoogte van tientallen meters. Dit type attractie wordt meestal gebouwd door Funtime. Dit bedrijf bouwde al de Mega Mindy – en Rox Flyer in onze Belgische Plopsa-parken, maar ook de hoogste Starflyer ter wereld, die dit jaar opende in Skyline Park. Allgäuflieger heeft een hoogte van maar liefst 142 meter. Hoe hoog het exemplaar in Dubai wordt, is momenteel nog niet bekend.

 

Houten achtbaan

De houten achtbaan die momenteel in aanbouw is in het park, werd vervaardigd door het Amerikaanse bedrijf Great Coasters International. Ze is voorzien van een houten track en stalen draagstructuur. Veel statistieken zijn nog niet bekendgemaakt.

 

Power Splash

Het Six Flags project zou ook een Power Splash achtbaan krijgen die nu naar het Bollywood Park gaat, dit is dezelfde attractie als Pulsar in Walibi Belgium. De oorspronkelijke opening werd gepland voor 2020, maar door de coronacrisis en het ontbreken van meer informatie of bouwfoto’s, lijkt het meer dan waarschijnlijk dat de attractie eveneens in 2021 zal openen.

 

Foto’s: @patrikpfu