Houten achtbaan nieuw Chinees pretpark Sunacland Jinan wordt opgebouwd

Sunacland Jinan wordt een nieuw pretpark in het Chinese Jinan. De naam is echter tijdelijk en wijzigt mogelijk nog. Het openingsjaar zou 2021 worden, maar ook dat blijft even afwachten, want mogelijk heeft de bouw van het park vertraging opgelopen door de coronacrisis. Wat we wel weten, is dat de houten achtbaan van het park ondertussen bijna volledig overeind staat.

 

De Sunac China Holdings blijft nieuwe parken openen. In 2021, althans dat is het geschatte openingsjaar, zal deze haar 14de park openen in de Chinese gemeente Jinan. Dit park werd eerder aangekondigd door de Wanda pretparkgroep, welke later overgenomen werd door de Sunac groep.

In het park zullen drie achtbanen terug te vinden zijn, op foto’s kunnen we zien dat minstens twee van deze banen momenteel al opgebouwd zijn. De grootste achtbaan van het park is een houten achtbaan die gebouwd werd door Martin & Vleminckx en ontworpen door Gravity Group.

De tweede achtbaan zal een stalen achtbaan worden met draaiende bakjes, gebouwd door het Chinese bedrijf Nanfang Amusement Rides. De laatste achtbaan zal ook een stalen achtbaan worden, waarover voorlopig niet meer informatie bestaat.

Op de bouwfoto’s zien we ook dat men al een Starflyer bouwde in het park, een schommelboot, Disk’O Coaster en enkele kinderattracties. Verder zien we een stalen achtbaan die al opgebouwd is, al is het onduidelijk over welke van de twee geplande banen het hier gaat.

 

Bron: RCDB

Foto’s: guoshanchemi.club, Roller Coaster Master