Avonturenpark Hellendoorn maakt naam vernieuwde achtbaan bekend

Het Nederlandse Avonturenpark Hellendoorn geeft haar iconische gele looping achtbaan Tornado deze winter een grondige opknapbeurt. De achtbaan zal vanaf volgend seizoen onder een nieuwe naam door het leven gaan en krijgt een ander thema, kleurtje en treintje.

 

Wie volgend seizoen Avonturenpark Hellendoorn bezoekt zal een volledig vernieuwde Tornado kunnen ontdekken. Maar of men deze nog gaat herkennen? Het park toonde ons eerder al de nieuwe kleuren die Tornado krijgt. Nu maakte men ook de nieuwe naam bekend en kregen we een schets van de nieuwe trein te zien.

 

Nieuwe naam

Tornado zal vanaf volgend seizoen door het leven gaan als Balagos – Flying Flame. Het park koos deze naam uit de inzendingen die fans konden insturen. Het lijkt er op dat deze naam afkomstig is of geïnspireerd is op het spel Dungeons and Dragons. Men koos voor het drakenthema naar aanleiding van de nabij gelegen attractie Drakennest, die opende in 2017.

 

Verhaal

Balagos is een meedogenloze rode draak. Hij wordt Flying Flame genoemd vanwege zijn gevreesde vuurspuwende duikvlucht. Door zijn enorme omvang en kracht zijn velen bevreesd voor Balagos. Zijn vuuradem is zo verwoestend dat alleen de dapperste avonturiers de Flying Flame durven te trotseren.

 

Nieuwe trein

Naast een nieuwe kleur, nieuw thema en een nieuwe naam, krijgt Tornado ook een gloednieuwe trein met heupbeugels waar je meer vrijheid in hebt dan bij de klassieke schouderbeugels. De nieuwe trein wordt geleverd door het Duitse Sunkid Heege dat eerder ook al treinen leverde voor onder andere Fort Fun (SpeedSnake FREE) en Conny-Land (Cobra).

 

Geschiedenis achtbaan

Tornado werd in 1990 gebouwd door de Nederlandse achtbaanfabrikant Vekoma. De baan is 25 meter hoog, 460 meter lang en haalt een topsnelheid van 60 km/u. Twee identieke banen zijn vandaag de dag nog te vinden in het Noorse TusenFryd (Loopen) en in het Japanse Tokyo SummerLand (Tornado).

 

Nog meer vernieuwingen

Behalve deze achtbaan krijgt nog een andere attractie een nieuw jasje aan. Het gaat om de attractie Oldtimers. De naam blijft ongewijzigd maar de attractie zal een uitgebreide upgrade krijgen. Er worden veel nieuwe scènes gecreëerd en de gehele groene omgeving krijgt een nieuwe indeling. De Oldtimers zullen nieuwe, frisse kleuren krijgen en ‘zelf bestuurbaar’ blijven voor de jonge chauffeurs.

 

Bron en foto’s: Avonturenpark Hellendoorn